Koronavírusos lett a Fehér Ház kabinetfőnöke

Donald Trump, koronavírus, USA, vírus, járvány
Bethesda, 2020. október 3. Donald Trump amerikai elnök kiszáll a helikopterből, amellyel a Bethesdában lévő Walter Reed katonai kórházba szállították 2020. október 2-án. Az elnöknél és feleségénél korábban koronavírus-fertőzést állapítottak meg. Trump elővigyázatosságból, orvosai tanácsára ment kórházba, ahol néhány napot tölt. Balról Mark Meadows, a Fehér Ház kabinetfőnöke. MTI/EPA/Oliver Contreras
Vágólapra másolva!
Fertőzött lett a Fehér Ház kabinetfőnöke, Mark Meadows - jelentette a The Hill című lap péntek éjjel. Az információkból nem derült ki, hogy Meadows mikor fertőződhetett meg az új típusú koronavírussal. Kedd délután azonban Donald Trump elnökkel együtt látogatott el a virginiai Arlingtonba, a republikánusok választási kampányának központjába, és ott nem viselt maszkot.
Vágólapra másolva!

Az elsősorban a washingtoni politikai élettel foglalkozó The Hill emlékeztetett arra: Donald Trumpon kívül a Fehér Ház több vezető munkatársa fertőződött meg a koronavírussal az elmúlt hetekben.

Mark Meadows és Donald Trump Forrás: MTI/EPA/Oliver Contreras

Köztük volt Kayleigh McEnany, az elnöki hivatal szóvivője, Stephen Miller, az elnök belpolitikai tanácsadója és Hope Hicks kommunikációs igazgató. Még a nyáron koronavírusos lett Robert O'Breien nemzetbiztonsági tanácsadó is.

Valamennyien meggyógyultak.

A Bloomberg News hírügynökség információi szerint pozitív lett a vírustesztje a Trump-kampány egyik munkatársának is.

Mark Meadows fertőzésének híre akkor került napvilágra, amikor az Egyesült Államokban pénteken csaknem 130 ezer új fertőzést diagnosztizáltak.