Ezeken a helyeken várhatók adóellenőrzések a héten

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a november 9-én kezdődött 46. héten.
Vágólapra másolva!

Kiemelt ellenőrzési témakör: katás szerződések vizsgálata

A NAV az év második felében kiemelten vizsgálja a kifizetőknél és foglalkoztatóknál a kata-alanyokkal kötött szerződéseket, a bújtatott foglalkoztatással kapcsolatos visszaélések feltárása és visszaszorítása érdekében - olvasható az Üzletem.hu összeállításában.

Kelet-Budapest

A NAV Kelet-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 13. között ellenőrzik a távol-keleti árukat értékesítő kereskedőket, piacokat és bevásárlóközpontokat. Az ellenőrzéseknél a revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek használatát, illetve az áruk eredetét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben és novemberben az autógumi-szerelő vállalkozásokat ellenőrzik.

A revizorok forgalomszámlálást is végezhetnek, valamint az online pénztárgépbe rögzített bevételek alakulását folyamatosan elemzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 13. között az online pénztárgépek adatkommunikációját, a nyugta- és számlaadást, valamint az alkalmazottak bejelentésének szabályszerűségét ellenőrzik a kereskedőknél és a vendéglátóhelyeken.

A kép illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben

  • Mindszenten és
  • Szegváron

ellenőriztek. A tapasztalatok alapján november 9. és 11. között mindkét településen újabb ellenőrzések várhatók.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és a pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a megyei vendéglátóegységeket, valamint az ételrendeléssel és házhozszállítással foglalkozó vállalkozásokat ellenőrzik.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 11-én a megyei építkezéseken ellenőrzi a szabályszerű foglalkoztatást.

A kép illusztráció Fotó: Hartl Nagy Tamás - Origo

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a mobiltelefon- és játékkereskedő vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai novemberben a szolgáltató szektorban ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát és a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 13. között a távol-keleti árukat értékesítőket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága november 9. és 13. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • november 9. hétfő: Rétsági járás
  • november 10. kedd: Balassagyarmati járás
  • november 11. szerda: Salgótarjáni járás
  • november 12. csütörtök: Pásztói járás
  • november 13. péntek: Szécsényi járás

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az autógumi-szerelőknél. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

A kép illusztráció Forrás: MTI/Marjai János

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 46. héten az alábbi helyszíneken végez ellenőrzéseket:

  • azokon a vendéglátóhelyeken, ahol elvitelre is kiszolgálnak,
  • valamint a Márton-napi libalakomát hirdető vendéglátóhelyeken, továbbá
  • folytatódnak az ellenőrzések a piacokon, vásárokon, kitelepüléseken.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 13. között a húsáru- és halkereskedőket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint a helyes pénztárgéphasználatot.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • november 9. hétfő: Dunaföldvár
  • november 10. kedd: Zomba, Medina
  • november 11. szerda: Iregszemcse
  • november 12. csütörtök: Németkér
  • november 13. péntek: Fadd

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 9. és 15. között a zöldség- és gyümölcsárusokat ellenőrzik Ajkán és Veszprémben.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.