Vágólapra másolva!
Arrigo Sacchi, a Milan korábbi edzője szerint Stefano Pioli vezetésével megnyerheti a csapat a Scudettót, de Zlatan Ibrahimovicnak nem szabad „túl sokat követelnie" a fiataloktól - írta a Football Italia.

A Milan hét forduló után veretlen és első helyen áll a Serie A-ban. A korábbi tréner, aki egy bajnoki címet és két európai kupát nyert a csapattal, úgy véli, Pioli játékosainak ki kell használniuk riválisaik lassú rajtját.

"Csak egy titok van a célba éréshez" - mondta Sacchi a La Gazzetta dello Sportnak. -

"Hinni önmagában, a játékban és az elvégzett munkában."

tette hozzá.

Zlatan Ibrahimovic (jobbra) teljesítménye példaértékű a csapattársai számára Forrás: AFP/Miguel Medina

Sacchi nem ment el szó nélkül a zseniálisan futballozó Zlatan Ibrahimovic mellett, de hozzátette, hogy a 39 éves svédnek nem szabadna túl zigorúnak lennie a fiatal csapattársaival.

„Ibrahimovic egy igazi bajnok. Hiteles és példamutató"- tette hozzá Sacchi.

"Látták, mit művelt a Verona ellen? Kihagyta a tizenegyest. Egy átlagos játékos depresszióba eshetett volna ettől, de ő még inkább feltüzelte magát, és belőtte az egyenlítő gólt a meccs végén.

Őrült személyiség, néha kordában kell tartania önmagát.

Nem lehet túl agresszív a csapattársaival, és nem szidhatja őket folyton, ha elrontanak egy passzt. De úgy látom, hogy a csapat többsége őt tartja vezetőnek, és ez fontos." - mondta még Ibrahimovicról Sacchi.