Már 15 éves korában embereket ölt

Vágólapra másolva!
Háborús bűnök vádjával vettek őrizetbe egy szír migránst Németországban. A német elhárítás októberben figyelt fel a férfira, miután egy munkaügyi központban közölte a hivatalnokokkal, hogy az iszlamisták oldalán akar harcolni a Közel-Keleten - írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

A német rendőrség kedden őrizetbe vett Berlinben egy menedékstátusszal rendelkező szír migránst, aki a gyanú szerint háborús bűnöket követett el a Közel-Keleten egy iszlamista milícia tagjaiként 2013-ban – írja a Berliner Kurier német napilap.

A 21 éves szír bevándorló – akinek a nevét nem hozták nyilvánosságra – az elmúlt években egy menekülteknek fenntartott befogadóközpontban élt Berlinben, és

több ezer eurós állami támogatást kapott.

A belső elhárítás azután figyelt fel a férfira, hogy október elején besétált egy berlini munkaügyi központba, ahol arra kérte a hivatalnokokat: segítsenek neki visszautazni Szíriába, mert Németországban nem kap munkát és inkább az iszlamisták oldalán szeretne harcolni a közel-keleten.

A gyanú szerint az Ahrar al-Sham nevű iszlamista terrorszervezet tagjaként több hónapon át harcolt az orosz csapatok ellen Szíriában 2013 nyarán. Arra is van bizonyítok, hogy

egy kalasnyikov típusú gépkarabéllyal gyilkolt 15 évesen.

A terroristagyanús férfi feltételezhetően a nagy migrációs válság csúcsán, azaz 2015-ben érkezett Németországba. A regisztrálásakor megadott születési dátum 1999. január 1-je volt, de hogy valójában hány éves, egyelőre nem világos.

A letartóztatás hírét egyébként a berlini ügyészség jelentette be a hivatalos Twitter-oldalán. A bejegyzés szerint jelenleg gyilkosság, emberölés és háborús bűncselekmények vádjával tartják előzetes letartóztatásban a szír migránst.