Erről jó, ha tud: több áruházláncnak változott a nyitvatartása

koronavírus Magyarország Nyíregyháza anya anya gyermekével apa apa gyermekével bevásárlókocsi Covid 19 egészségmegőrzés Ekislány koronavírus koronavírus-járvány óvintézkedés ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ szájmaszk SZEMÉLY TÁRGY vásárló vásár
Nyíregyháza, 2020. november 11. Vásárlók egy nyíregyházi szupermarket bevásárlókocsijainál a 19 órai boltbezárás előtt 2020. november 11-én. A koronavírus-járvány második hulláma miatt elrendelt kormányzati védelmi intézkedések szerint ettől a naptól az üzletek - a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételével - este 7 óráig maradhatnak nyitva, és utána a kijárási tilalom lejártával, tehát leghamarabb reggel 5 órakor nyithatnak ki. MTI/Balázs Attila
Vágólapra másolva!
Múlt hét szerdától lépett életbe a veszélyhelyzeti nyitvatartási rend, amelynek értelmében a kiskereskedelmi üzletek 5:00 és 19:00 óra között fogadhatják a vásárlókat. Több áruházlánc máris változtatott akkor meghirdetett új nyitvatartási rendjén.
Vágólapra másolva!

Az Aldi vásárlói visszajelzései és a saját tapasztalatai alapján változtat a veszélyhelyzeti nyitvatartásának rendjén. Ennek értelmében hétköznap és szombaton előbb nyitnak, vasárnap pedig később zárnak az üzletei a múlt hét szerdától érvényes nyitvatartáshoz képest.

Minden, amit az üzletek megváltozott nyitvatartásáról tudni lehet

A kormány kihirdette a legújabb védelmi intézkedéseket, amelyeknek megfelelően az áruházláncok is módosították nyitvatartásukat. Ennek értelmében változott a CBA, az Aldi, a Lidl, a Metro, a Praktiker, az Auchan, a Decathlon, az OBI, a Spar, a Tesco és a többi áruházlánc nyitvatartása. A korlátozás alól csak a gyógyszertárak és a benzinkutak kivételek.

Csütörtöktől kezdődően hétfőtől szombatig üzleteik reggel 6-tól este 19-ig, vasárnap pedig 7-től 19-ig tartanak nyitva

- hívja fel vásárlói figyelmét az áruházlánc a honlapján.

A CBA üzletek nyitvatartási rendjéről Fodor Attila, a cég kommunikációs igazgatója adott tájékoztatást, aki azt közölte az Origóval, hogy miután hálózatuk franchise-rendszerben működik, ezért az üzletek maguk dönthetnek a nyitvatartásról, náluk erre vonatkozóan nincs egységes gyakorlat. A nyitvatartási rend kialakításának természetes módon határt szab az új rendelkezés, amely szerint a kiskereskedelmi üzletek 5:00 és 19:00 óra között fogadhatják a vásárlókat.

Az üzletvezetők a helyi vásárlói igényekhez igazítják a nyitvatartási rendet

- emelte ki Fodor Attila.

Vásárlók egy nyíregyházi szupermarketnél Forrás: MTI/Balázs Attila

A Tesco-hipermarketek nagy részében reggel 6 órától lehet vásárolni, de néhány közülük már reggel 5 órakor kinyit. Az Expressz üzletek közül sok már szintén 6-kor kinyit, de van olyan, amelyik 7 órától várja a vásárlókat. A veszélyhelyzeti nyitvatartás által meghatározottak szerint pedig egységesen este 19 órakor zárnak.

A Lidl viszont arról adott információt, hogy

november 19-től is változik áruházaik nyitvatartása.

Hétfőtől szombatig már 6:00-19:00-ig várják vásárlóikat, míg vasárnap a korábban megszokottnál tovább, 7:00-tól egészen 19:00 óráig tartanak nyitva üzleteik.