A Fradi bravúrra készül a Barcelona ellen a BL-ben

Ferencváros, Fradi, FTC, Barcelona, Camp Nou
Clement Leglet, a Barcelona (b) és Ihor Haratyin, a Ferencváros játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában játszott FC Barcelona – Ferencvárosi TC mérkőzésen a barcelonai Camp Nou stadionban 2020. október 20-án
Vágólapra másolva!
Az FC Barcelona ellen játssza utolsó hazai csoportmérkőzését a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligájában: a magyar bajnokcsapat szerda este 21 órakor zárt kapuk előtt fogadja a Puskás Arénában a már biztos továbbjutó, százszázalékos katalánokat. A magyar bajnokcsapat esélyeit növeli, hogy többek között Lionel Messi, Marc-André ter Stegen, Philippe Coutinho, Gerard Piqué és Ansu Fati is kihagyja a budapesti összecsapást.

Szergej Rebrov együttese az előző körben

néhány pillanatra volt attól, hogy nagy bravúrt érjen el az olasz bajnok Juventus otthonában,

de Alvaro Morata 92. percben fejelt góljával végül a torinóiak nyertek 2-1-re. A vereség ellenére a Ferencváros ukrán edzője úgy gondolja, a Juventus elleni összecsapásból lehet építkezni.

Uzuni a Barcelona ellen is kulcsember lehet Forrás: AFP/Miguel Medina

„A BL-hez egyfajta tapasztalat is szükséges. Úgy gondolom, hogy ezt meg is szereztük a világ legjobb csapatai ellen. A Juventus ellen már jól játszottunk,

megvoltak a lehetőségeink. Ez önbizalmat adhat a Barcelona ellen is – árulta el Rebrov. - Van tapasztalatom, hogyan lehet megverni a Barcelonát, de azok más idők voltak. Most teljesen más csapatok lépnek pályára. Az a legfontosabb, hogy versenyképesek legyünk, nem a győzelem számít elsősorban. Azt, hogy ez sikerülhet, azt már bizonyítottuk a Juventus ellen is" – tette hozzá.

Szergej Rebrov szerint sokat fejlődött a csapata Fotó: Csudai Sándor - Origo

Ilyen csapatoknál megvan a konkurenciaharc, nincs nagy különbség a két sor között. Nekünk a saját játékunkra kell koncentrálnunk" – árulta el az ukrán edző.

A két csapat a csoportküzdelmek nyitófordulójában a Camp Nou Stadionban találkozott egymással, akkor kiválóan kezdett a Ferencváros, amely Tokmac Nguen révén egy lesgólt szerzett, majd Isael lőtt kapufát. Ezt követően azonban a Barca érvényesítette a papírformát, a félidőben Lionel Messi és Ansu Fati góljával vezetett, majd Philippe Coutinho révén növelte előnyét, végül a hajrában Gerard Piqué kiállítását követően - ami után Ihor Haratin talált be büntetőből -

emberhátrányban is még két gólt szerezve aratott magabiztos, 5-1-es győzelmet.

Így lőtt 25 év után újra gólt a Fradi a BL-ben.

Haratin betalált a Camp Nouban Forrás: AFP/Lluis Gene

„A Barcelona elleni első mérkőzés azért is volt kifejezetten nehéz, mert először találkoztunk ezzel a szinttel. Azóta egyre jobban értjük, mit jelent a BL-ben játszani. Az edző is sokat segít ebben,

a Juventus ellen már ez látszott is a csapaton. Nyilván nagyon nehéz lesz a Barcelona ellen játszani, jó eredményt szeretnénk elérni, de a Dinamo Kijev ellen lehet a döntő meccsünk a csoportban" – mondta a Ferencváros brazil játékosa, Somália.

A Juventus ellen gólt szerző Myrto Uzuni is nagyon várja már a Barcelona elleni összecsapást.

A szerdai összecsapáson is a Barcelona a favorit, ugyanakkor Ronald Koeman együtteséből rengetegen hiányoznak majd sérülés, illetve pihentetés miatt. Legutóbb, az Osasuna ellen 4-0-ra megnyert bajnokin Clément Lenglet szenvedett bokasérülést – ennek ellenére ő legalább ott van a keretben – , de sérült Gerard Piqué, Sergi Roberto (ráadásul ő koronavírusos is lett közben), Ansu Fati és Sergio Busquets is.

"A szerdai mérkőzés is fontos és az is, hogy más játékosoknak is lehetőséget tudjunk adni a Bajnokok Ligájában, mert a La Ligában is nyerni szeretnénk"

- kezdte Ronald Koeman a sajtótájékoztatót. Piqué kapcsán elmondta a holland szakember, hogy majd az orvosok eldöntik, hogy kell-e operáció a játékosnak vagy sem. Arra a kérdésre, hogy ebben az idényben pályára tud-e lépni Piqué, csak azt tudta mondani Koeman, hogy bízik benne.

Barcelonában Gerard Piqué nem bírt Tokmac Nguennel. Ezúttal viszont biztosan nem találkoznak Forrás: AFP/Lluis Gene

Nagy kérdés volt, hogy a holland szakember milyen kerettel érkezik majd Budapestre, hiszen már a legutóbbi fordulóban is pihentette néhány sztárjátékosát, így a Dinamo Kijev otthonába nem utazott el a hatszoros aranylabdás Lionel Messi és a holland Frenkie de Jong sem. A Fradi ellen a holland sztár bekerült a keretbe, viszont

a hatszoros aranylabdás argentin támadó megint nem. Messi mellett Marc-André ter Stegen és Philippe Coutinho sem tartott a csapattal Budapestre.

Íme, a Barcelona Ferencváros elleni kerete:

"Az eddigi meccseken megpróbáltunk a legjobb felállással és taktikával pályára lépni,

mert ez lehet a jövő a klubnál. Így is nagyon jó labdarúgókkal tudunk együtt dolgozni" - mondta az 57 éves edző a Barcelona által eddig mutatott játék kapcsán.

A pályára küldött fiatalok kapcsán Koeman elmondta, hogy mielőtt lehetőséget kaptak volna, mindegyikőjükkel sokat edzettek, ezért nem lepte meg őt, amikor ezek

a tehetségek jó teljesítményt nyújtottak a rájuk nehezedő nyomás ellenére is. Ezért a jövőben is bízniuk kell a fiatalokban és támogatni őket.

Ronald Koeman nem becsüli le a Fradit Forrás: AFP/Josep Lago

de ez a találkozó az FTC-nek is rendkívül fontos lesz. A Juventus ellen kiválóan an futballoztak, nagyon jól harcoltak, biztos nagyon jó mérkőzésünk lesz ellenük. A Ferencváros legnagyobb ereje, hogy nagyon jó és gyors játékosai vannak, bármelyik percben okozhatnak meglepetést a mi játékosainknak."

Koeman elmondta az Origo kérdésére, hogy szerinte miben fejlődött az FTC az elmúlt BL-meccseken.

"Fejlődtek természetesen, jó meccsük volt legutóbb a Juventus ellen is, amelynek a végén az utolsó percekben veszítettek 2-1-re, de rendkívül jó mérkőzés volt.

Ha egy olyan nagy csapat ellen lépsz pályára, mint a Barcelona, akkor az ellenfél mindig maximálisan koncentrál, erre számítunk a Ferencvárostól is szerdán."

A Barca támadósora a Dinamo Kijev ellen a hiányzók nélkül is jól működött,

hiszen Martin Braithwaite kétszer, a világbajnok Antoine Griezmann pedig egyszer talált az ukránok kapujába, ráadásul - Messihez hasonlóan - mindketten eredményesek voltak vasárnap, az Osasuna ellen is.

Messi hiányában Antoine Griezmann kaphat főszerepet a Fradi elln Forrás: AFP/Josep Lago

Érdekesség, hogy Messi a pályafutása során másodszor léphetett volna pályára Magyarországon. Budapesti debütálása rövid, de annál emlékezetesebb volt, hiszen az argentin válogatottban 2005. augusztus 17-én csereként pályára lépve mutatkozott be, de

mindössze 43 másodperc után kiállították, mert lekönyökölte Vanczák Vilmost.

„Nyilván örülünk neki, ha Messi ellen játszhatunk, de

– monda Somália Messi kapcsán.

Szavazzon!

Lionel Messi hiányát megérzi majd a Barcelona?

Messi nem, Barcelona fiatal játékosa, Trincao viszont ott lehet a pályán a Puskás Arénában.

„Ez is egy fontos meccs lesz, amin nyerni szeretnénk és megszerezni Budapesten is a három pontot.

A Ferencváros hazai fronton továbbra is veretlen az idényben, legutóbb az MTK Budapest elleni örökrangadón nyert magabiztosan a gárda, amivel már 59 bajnoki óta nem talált legyőzőre a Groupama Arénában" – mondta Trincao.

Francisco Trincao a Dinamo Kijev ellen jól játszott Forrás: AFP/Sergei Supinsky

A Ferencváros és az FC Barcelona szerda esti találkozóján

a Puskás Arénában a fehérorosz Alekszej Kulbakov lesz a bíró,

akivel a magyar válogatott mérlege három győzelem, a spanyol nemzeti együttes mutatója pedig egy győzelem és egy vereség.

Szavazzon!

Mit vár a Ferencváros-Barcelona mérkőzéstől?

Az FC Barcelona eddig egy alkalommal lépett pályára tétmeccsen Magyarországon,

méghozzá az UEFA-kupa 1975-1976-os kiírásának 3. fordulójában a nyolc közé jutásért a Vasassal mérkőzött meg. Akkor a 3-1-es odavágó után Paco Fortes találatával nyert 1-0-ra a Népstadionban a katalán sztárcsapat.

Az biztos, hogy bármilyen eredmény is születik a Puskás Arénában, illetve Torinóban, a Juventus-Dinamo Kijev összecsapáson,

a negyed évszázad után újra BL-résztvevő Ferencvárosnak az ukrán fővárosban esélye lesz megszerezni a jövő heti utolsó fordulóban a csoport harmadik helyét,

amellyel tavasszal az Európa-liga legjobb 32 együttese között folytathatná nemzetközi szereplését.

A Ferencváros-Barcelona BL-összecsapást a járványhelyzet miatt nézők nélkül, zárt kapuk előtt rendezik meg a Puskás Arénában.

Bajnokok Ligája, G csoport 5. forduló:
szerda:
21.00: Juventus (olasz)-Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS-FC Barcelona (spanyol)

A G csoport állása:
1. FC Barcelona 4 4 - - 13- 2 12 pont - már továbbjutott
2. Juventus 4 3 - 1 8- 4 9 - már továbbjutott
3. Dinamo Kijev 4 - 1 3 3-10 1
4. Ferencváros 4 - 1 3 5-13 1

Korábbi eredmények:
1. forduló (október 20.):
Barcelona-FERENCVÁROS 5-1 (2-0)
Dinamo Kijev-Juventus 0-2 (0-0)
2. forduló (október 28.):
FERENCVÁROS-Dinamo Kijev 2-2 (0-2)
Juventus-FC Barcelona 0-2 (0-1)
3. forduló (november 4.):
FC Barcelona-Dinamo Kijev 2-1 (1-0)
FERENCVÁROS-Juventus 1-4 (0-1)
4. forduló (november 24.):
Juventus-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)
Dinamo Kijev-FC Barcelona 0-4 (0-0)

A további program:
6. forduló (december 8.):
21.00: Dinamo Kijev-FERENCVÁROS
21.00: FC Barcelona-Juventus