Sokkal jobb üzemidőt hozhatnak a Samsung Galaxy S21 mobiljai

Vágólapra másolva!
Az elődmodellekhez képest nagyot fejlődhetnek üzemidőben a Galaxy S21 okostelefonok, ennek oka pedig az Exynos 2100 chip.
Vágólapra másolva!

A Samsungot egyre nagyobb kritika érte az évek során amiatt, hogy Amerikát és Kínát leszámítva nem a Qualcomm csúcslapkáját használja a prémium mobiljaiban, hanem saját fejlesztésű Exynos chipet, ami viszont sokkal rosszabb üzemidőt és nagyobb melegedést eredményezett. A 2020-as csúcskészülékeknél ez különösen érződött.

Forrás: letsgodigital

A kritika ellenére a Samsung Galaxy S21 széria nem Snapdragon 888-cal jelenik meg Európában, hanem Exynos 2100 chippel. A szivárgások szerint azonban az Exynos 2100 üzemidő terén messze lekörözi majd az Exynos 990-et, vagyis a Galaxy S20 modellekhez képest látványosan fejlődik majd a Galaxy S21 széria üzemidőben.

Ice Universe szerint az Exynos 2100-es tesztmobil 22 százaléknyi töltöttséget emésztett fel egy olyan teszten, amin az Exynos 990-es készülék 45 százalékot. Konkrétan a Galaxy S21 Ultráról és a Galaxy S20 Ultráról van szó, és mindkettőben 5000 mAh-s energiaforrás található. Tehát az előny a chip érdeme.

A szivárgások szerint üzemidőben minimum 15 százalékos fejlődés várható az előző generációhoz képest, ez az SoC mellett az új PCB-nek és antennáknak, valamint a hűtésnek is köszönhető.