Hihetetlen, hol fogják gyártani a jövő villámgyors hiperautóit

Rimac C Two
Vágólapra másolva!
Megkezdődött a Rimac C_Two előszériás darabjainak gyártása a horvátországi Veliko Trgovišćében, ahol a jövő évtől kezdődően az alkalmazottak összesen 150 darabot szerelnek össze a vásárlók számára az egyik legkomolyabb specifikációkkal bíró elektromos hiperautóból.
Vágólapra másolva!

A 2009-ben alapított vállalat, amely saját elektromos autóinak fejlesztésén kívül más autógyártók számára is szállít hajtáslánc-technológiát, idén júniusban adott át új gyártósort a létesítményben, felére csökkentve a jármű gyártási idejét - írja a villanyautosok.hu. Ez idáig 12 kísérleti prototípus készült el, amelyeket az átfogó tesztprogram során, illetve a töréstesztekhez és a típus validációjához használt a gyártó.

A most kezdődő előszériás gyártásnak hat villanyautó lesz az eredménye, amelyek már a véglegeshez közeli specifikációkat, dizájnt és vezethetőséget birtokolnak.

Egy előszériás autó összeszerelése 5 hetet vesz igénybe, de mivel nagy számban kerülnek be saját, házon belül gyártott komponensek és rendszerek, ezek termelésével és szállításával együtt 8 hétbe telik a teljes folyamat.

A Rimac C_Two Forrás: Rimac

– nyilatkozta Mate Rimac vezérigazgató.

2018-as premierjén a C_Two 412 kilométer per órás végsebességgel, és 2 másodperc alatti 0-100-as gyorsulással kápráztatta el a közönséget. Az elképesztő, 1914 lóerős teljesítményhez és 2300 Nm-es nyomatékhoz egy 120 kWh-s akkupakkból kapja az energiát, amivel nem lehetetlen 650 kilométeres (NEDC) hatótávolságot elérni.