Sztárok, akiknek a legféltettebb titkaik derültek ki a haláluk után

Marilyn Monroe
- Heath Ledger
- Kurt Cobain
Vágólapra másolva!
A közösségi oldalak megjelenése előtt a sztárvilágban is akadtak páran, akik naplót vezettek, napi szinten írták le privát gondolataikat és érzéseiket – amikről talán nem is sejtették, hogy valaha mások is fogják olvasni. Pedig a halála után nem egy ismert embernek adták már ki a naplóját, és néhányból ki is derültek érdekes dolgok.
Vágólapra másolva!

Marilyn Monroe

Forrás: AFP/Archive

Csaknem ötven évvel a színésznő halála után, 2010-ben jelent meg a Fragments, vagyis Töredékek című könyv, de így sem maradt hatás nélkül. A hagyományos naplóbejegyzések mellett fotókat, Monroe saját verseit és kedvenc idézeteit is tartalmazta, és annak ellenére kiolvasható volt a lapjaiból egyfajta depresszió, a fő témái a magány és a szomorúság voltak – az állandósult rosszkedv azoknak is meglepő volt, akik valamennyire is ismerték a 36 évesen meghalt színésznőt.

Tupac Shakur

Forrás: Zuma/ Northfoto/Central European Rights/ Northfoto/Columbia Pictures

A rapper tragikus halála után nem telt el ennyi idő, három évvel később már a boltokba is került a The Rose that Grew from Concrete, amely a személyes, lírai feljegyzéseit tartalmazta. A kiadványba természetesen konkrét versek, dalszövegkezdemények is kerültek, a visszajelzések alapján a rajongók nagy része úgy érezte, hogy befejezetlen számokat hall – elképzelhető azonban, hogy a rapper maga nem jelentette volna meg mindegyiket, például azt, amelyikben a barátnője vetéléséről elmélkedik.

Kurt Cobain

Forrás: Getty Images/Frank Micelotta Archive

A Nirvana énekese a karrierje csúcsán, 27 évesen lett öngyilkos, így nem csoda, hogy a kilenc évvel később megjelent naplója óriási szenzációvá vált, hónapokig szerepelt az amerikai toplistákon. Az egyszerűen csak Naplók címmel megjelent könyv inkább volt egy jegyzetfüzet, mint önéletrajznak is beillő írás, mivel a saját gondolatok mellett rajzok és dalszövegek is helyet kaptak benne – végül az eredeti formájában, Cobain kézírásával is adták ki, amivel az özvegye, a sokat támadott Courtney Love négymillió dollárt keresett.

Ian Curtis

Egy másik legendás énekes, a Joy Division frontembere még fiatalabban, 23 évesen lett öngyilkos, hasonlóképp küzdött egyébként a népszerűség feldolgozásával, mint Cobain – amire a naplóiból szintén nyílik egy kis rálátás, bár ez is inkább aforizmák, filozofikus gondolatok és dalszövegek gyűjteménye. Szintén eredeti formában, Curtis kézírásával – „a hangzásuk vizuális megfelelőjeként" – jelent meg 2014-ben So This Is Permanence címmel.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelki elsősegély-számot!

Lapozzon, a következő oldalon újabb naplókkal folytatjuk!