A redmondi óriás bejelentkezett a Google helyére Ausztráliában

laptop notebook windows 10 microsoft edge bing
Vágólapra másolva!
A Microsoft vállalat bízik benne, hogy a Bing betöltheti a hiányt Ausztráliában, amit a Google keresőmotorjának az eltávolítása okozhat. Hiszen a technológiai óriás - amennyiben fizetnie kell a jövőben a hírcsatornák tartalmának használatáért -, lehet, hogy lekapcsolja keresőmotorját az országban.
Vágólapra másolva!

Ausztrália és a Google viszonya kezd egyre jobban elmérgesedni. Ennek háttere, hogy tavaly nyáron az ország fogyasztóvédelmi szervezete és versenyhatósága előállt egy szabályozási javaslattal, amely szerint a Googlenek és a Facebooknak fizetnie kellene a hírcsatornák tartalmának beindexeléséért és megosztásáért, mivel túlságosan nagy a médiapiaci befolyásuk - számolt be róla az Origo egy korábbi cikkében.

Hétfőn Scott Morrison miniszterelnök elmondta, hogy a Microsoft bízik benne, hogy a Bing keresője kitöltheti azt a hiányt az országban, amelyet a Google hagyna amennyiben eltávolítaná a keresőmotorját a szabályzások bevezetésével.

Bing keresőmotor Forrás: Microsoft

Jelenleg a Google keresőmotorja az ország piacának 94 százalékát fedi le, tehát a Microsoft előtt hatalmas feladat állna, amennyiben át szeretné venné a szerepét.

A Microsoft vezetője, Satya Nadella és Scott Morrison miniszterelnök tárgyalásokat folytatnak az új szabályokat illetően és bejelentették, hogy

a szoftvercég készen áll arra, hogy növelje a Bing keresőmotor piaci jelenlétét.

Meghan Quinn, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára elmondta, hogy az ausztrál kormánynak csak korlátozottan lenne lehetősége beavatkozni, amennyiben a Google távozása ártana a keresési funkciójára támaszkodó vállalkozásoknak, mivel nem kényszeríthetnek senkit szolgáltatásnyújtásra.