Gordon Ramsay szerint ilyen a tökéletes palacsinta

palacsinta
Vágólapra másolva!
Gordon Ramsay megosztotta követőivel, szerinte milyen a tökéletes palacsinta. Meglepő, de ő mindössze három összetevővel készíti, ráadásul a végeredmény egy szuper vékony finomság. Nemcsak az elkészítés módjára, de a tálaláshoz is ad tippeket a szakács.
Vágólapra másolva!

Gordon Ramsay palacsintája mindössze három hozzávalót igényel: 100 g lisztet, 300 ml tejet és 2 tojást. Keverjük össze, amíg szép sima lesz a tészta, majd hagyjuk pihenni tizenöt percig.

Közben készítsük elő a palacsintasütőt és az olajat.

Kenjük ki olajjal a palacsintasütőt, majd tegyünk bele egy szedőkanálnyi tésztát. Jól forgassuk körbe, hogy a tészta szétfolyjon, így lesz szuper vékony a palacsinta.

Palacsinta. A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Amikor a palacsinta egyik oldala megsült, Gordon egy gyors kézmozdulattal szokta megfordítani. Először a serpenyő széléhez rázza a palacsintát, majd egy előre irányuló mozgulattal dobja fel és fordítja meg. Követhetjük az ő módszerét, vagy maradhatunk a sajátunknál.

Miután megfordítottuk a palacsintát, már csak néhány percet kell várnunk, hogy a másik oldala is készre süljön.

Ha megvagyunk, fogadjuk meg Ramsay tippjét, és tálaljuk málnával, eperrel, egy kis mézzel és citromlével – esetleg reszelt citromhéjjal. Ramsay negyedekre hajtja a palacsintát, így tekeri fel és tálalja.