Emberi hamvakat tartalmazó szemeteszsákból húzták elő a félholt afrikai migránst a rendőrök

migráns görögország
migration transport Horizontal
three men stand on a beach as a dinghy transporting 27 refugees and migrants originating from Gambia and the Republic of Congo landed in Lesbos island after they were rescued by a war ship during their sea crossing between Turkey and Greece on February 29, 2020. - Greece blocked hundreds of migrants trying to enter the country on Friday after Turkey said it would open the gates for refugees from Syria to enter the European Union. Turkey's threat came hours after a Syrian strike on Thursday killed 33 of its soldiers in Idlib and was aimed at forcing European governments to do more to support it in its fight against the regime. (Photo by ARIS MESSINIS / AFP)
Vágólapra másolva!
Melilla városában, az Észak-Afrikában található spanyol kormányzati területen a spanyol rendőrök szemetes konténerekben bujkáló migránsokat találtak, akik Spanyolországba akartak a hulladékot tartalmazó konténerekben elrejtőzve átjutni.
Vágólapra másolva!

A spanyol Civil Guard rendfenntartói összesen 41 migránst szedtek ki a konténerekből, legtöbbjüket üres üvegeket tartalmazó szemeteszsákok alól kellett kisegíteni. Egy illegális bevándorló azonban egy emberi hamvakat tartalmazó zsákban bújt el, remélve, hogy annak tartalmát nem fogják a konténer átvizsgálásakor ellenőrizni.

Illusztráció Forrás: AFP/Aris Messinis

A férfit eszméletlen állapotban emelték ki a zsákból, először halottnak hitték, de később kiderült, hogy csak elájult.

A helyszínen rögzített videófelvételeken látható, hogy a férfi fejét és arcát szürke hamu borítja be. A zsákot kinyitó rendőr szerint a migráns zavartan viselkedett, látszólag nem tudta, hogy hol van, és a zsákot felnyitó kés láttán azt hitte, hogy a rendőr késsel támad rá.

A migránsok állampolgárságát nem tették közzé, a rendőrség szóvivője mindössze annyit közölt, hogy többségük marokkói származású.

A szemetes konténereket rendszeresen spanyolországi hulladékfeldolgozókba szállítják. 2021-ben már 1781 illegális bevándorlót találtak Melilla kikötőjében, 2020-ban összesen 11 669 migráns próbált meg Spanyolországba jutni Észak-Afrika két spanyol enklávéjából (Melilla és Ceuta).