Lassan piacra kerülnek a Samsung csúcstévéi

samsung the wall tévé televízió
The Wall (110")
Vágólapra másolva!
Hazánkban is előrendelhetővé váltak 4K és 8K Neo QLED készülékek.
Vágólapra másolva!

A tévén évtizedekig csak filmeket, sorozatokat és más műsorokat néztek a felhasználók, mára viszont konferenciahívásokat bonyolítanak és edzőközpontként használják őket. A múlt évben számos funkciót használtak első alkalommal, ez pedig megváltoztatta azt, ahogy a készülékeikre tekintenek.

Samsung The Wall (110") Forrás: Samsung

MicroLED
A MicroLED technológia kiemelkedő fényerőt és mély feketét kínál, ráadásul a szervetlen LED-ek megakadályozzák a beégést, így a képernyő a teljes élettartama alatt tiszta és éles képet ad. A Samsung első MicroLED kijelzője, az egyedileg konfigurálható modulokból álló The Wall 2018-ban mutatkozott be és akár 292 colos méretben is működtethető volt. A rugalmasan változtatható kialakítás miatt a The Wall csak szakértő segítséggel állítható fel a felhasználók otthonában vagy munkahelyén.

A Samsung 2021-ben a MicroLED technológia minden előnyét elhozza a hagyományos televíziós formavilágba, hamarosan 110- 99-, 88- és 76 colos okostévékben is elérhető lesz, és a vevőknek nem kell majd szakembert hívniuk az új készülékük telepítéséhez.

A MicroLED egyszerre négy képernyő is lehet egyben, a felhasználók a 4Vue (Quad View) funkcióval kényelmesen nézhetnek akár négy tartalomforrást is egyidejűleg a képernyőn. Egyszerre nyomon követhető több meccs eredménye, vagy videojátékozás közben streamelhetők a különböző segítséget nyújtó videók.

Neo QLED
A Samsung Neo QLED univerzálisan jó teljesítményét az új Neo Quantum Processzor és a Quantum Mini LED-ek határozzák meg. A Samsung úgy tervezte a Quantum Mini LED-et, hogy annak mérete a hagyományos LED-ek 1/40-ed része legyen, így finom részletek is megjeleníthetők vele.

Samsung Neo QLED okostévé Forrás: Samsung

A készülékek gaming célokra is alkalmasak a 4K felbontásnak, 120 Hz képfrissítési sebességnek és 5,8 ms válaszidőnek köszönhetően, plusz a Freesync Premium Prót is támogatják. Az új Samsung Játéksáv segítségével a gamerek gyorsan áttekinthetik a játék legfontosabb beállításait, ezen keresztül elérhető a Szuper ultraszéles játék nézet lehetőség, amely a gaming monitoroknál megszokott ultraszéles képarányt tesz elérhetővé a TV képernyőjén.

A játékosok mellett Neo QLED tévékkel a fitneszelni kívánókra is gondolt a gyártó. A Samsung Health egy teljeskörű fitnesz és mindfulness platform, amely 2020 tavasza óta kínál megoldást az otthoni edzésekre. A Samsung Health számos különböző stílusú partneralkalmazással segíti az erőnlét megőrzését, könnyedén csatlakoztatható a mobil- és a viselhető okoseszközökhöz.

A Samsung Neo QLED 8K modelljei (QN800A és QN900A) 65-, 75- és 85 colos méretben lesznek elérhetők, míg a 4K modellek (QN90A és QN85A) még szélesebb választékban mutatkoznak be, az 50 colos modelltől kezdve.

A készülékek már előrendelhetőek Magyarországon. A vevők minden 2021. március 2-től, a promóció időtartama alatt előrendelt 65 colos, 75 colos és 85 colos Neo QLED modell mellé HW-Q900T Hangprojektort, valamint az 50 colos és 55 colos Neo QLED modell mellé HW-Q70T Hangprojektort igényelhetnek ráadásként a Samsung Members oldalon keresztül.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!