Megszegte a karantént, csak hogy lophasson és rabolhasson

Vágólapra másolva!
Az ügyészség rablás kísérlete, és lopás miatt emelt vádat azzal a 30 éves férfival szemben, aki a házi karantén szabályainak megszegésével előbb lopni, másnap pedig rabolni ment Kaposváron.
Vágólapra másolva!

A büntetett előéletű férfi szeptemberben egy helyi áruházban

összesen 5.318 forint értékben élelmiszereket és kozmetikumokat rejtett a táskájába, azonban amikor fizetés nélkül akart távozni a pénztártól, a biztonsági őrök megállították, és visszavették tőle a lopott árukat.

A férfi másnap ismét Kaposvár egyik forgalmas útkereszteződésében, egy járdaszigeten várakozó nyugdíjas kezéből próbálta meg kitépni a táskát.

Mivel az asszony többszöri próbálkozásra sem engedte el a táskát, a férfi belekapaszkodott, és a zebra közepéig vonszolta az idős asszonyt, aki ennek következtében a földre esett.

A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor egy idegen a nő az assszony segítségére sietett.

Az asszony ezután egy közeli áruházba ment, ahol a biztonsági őrök segítségét kérte, mivel a férfi még mindig követte őt. A biztonsági őrök ezért értesítették a rendőröket,

és amíg ki nem értek, nem engedték el. A kaposvári rendőrök ezután őrizetbe vették, majd a bíróság ügyészi javaslatra elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő, többszörös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés kiszabását javasolta.