Imalánccal gyógyulásért, a közösségi érzésért

Vágólapra másolva!
Vejkey Imre, a KDNP országgyűlési képviselője, a parlamenti imacsoport vezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában az általa indított kezdeményezésről beszélt.
Vágólapra másolva!

A képviselő elmondta, egy imalánc kezdeményezést indított azért, hogy a COVID minél hamarabb tűnjön el Magyarországról, Európából. Ez egy felekezetek feletti kezdeményezés, de ezen túl Vejkey Imre azokat is szeretné megszólítani, akik nem hisznek. A hívőktől pedig azt kéri, hogy nagypéntekig mondjanak el egy Miatyánkot, a nem hívőktől pedig azt kéri, annyit mondjanak el: Uram segíts!

Hozzátette, amióta elindította a kezdeményezést, sok visszajelzést kapott, ezek mindegyike csak pozitív volt, mindenki megerősítette, ez egy fontos dolog, mert most az ember elfeledkezik a lényegi dolgokról, amikor egész nap rohangál, dolgozik, hogy ezt, netán azt megvegye, megszerezze. Mert közben pont a közösségi érzés, a közösségi hovatartozás az, ami kiveszik. A politikus példaként hozta fel két képviselőtársát, Aradszki Andrást és Bányai Gábort, mindketten elkapták a koronavírust, mindketten nagyon súlyos állapotban voltak egy darabig. Mindkét képviselőért szerveztek egy 24 órás imaláncot, és azt lehetett látni a leletekből, hogy mindkét politikus állapota egyértelműen javult, miután egy napon át imádkoztak értük.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.