Közel húsz év után megoldódhat a makói kettős gyilkosság rejtélye

makói kettős gyilkos
makói kettős gyilkos
Vágólapra másolva!
Anyát és lányát gyilkolták meg 17 éve Makón. A rendőrök kezdetben az egyik rokont gyanúsították, aki másfél évig előzetes letartóztatásban is volt. 2006 márciusában azonban megszüntették a nyomozást, mert nem tudták rábizonyítani. 2019 novemberében a Kiemelt ügyek nyomozói új adatok alapján újra nyomozni kezdtek az ügyben, és a látószögükbe került egy addig ismeretlen férfi.
Vágólapra másolva!

2004. november 16-án Makón, egy Szegedi utcai házban holtan találtak egy 78 éves asszonyt és az 51 éves lányát, aki látogatóba érkezett hozzá. A vádirat szerint az akkor húszas évei elején járó gyilkos a szomszéd udvarra tört be, és a kerítésen átmászva jutott a 78 éves asszony telkére. Bement a házba,

a nyári konyhában találkozott a nyugdíjassal, akit egy vascsővel megvert, majd elvágta a torkát.

Ezután még másfél-két órát maradt a lakásban, evett, ivott, átkutatta a házat, de nem találta meg az idős nő eldugott pénzét. Ekkor találkozott az idős nő 51 éves lányával, aki látogatóba érkezett az anyjához. A férfi

őt is megverte a vascsővel, majd elvágta a torkát.

A gyilkosságok után újságpapírral takarta le a holttesteket, és a vascsövet hátrahagyva elmenekült.

Rendőrségi fotó a férfi elfogásáról Forrás: police.hu

A férfi megsérült, vérzett is.

A vért még a házban lemosta magáról, amihez levette a kezéről a cérnakesztyűjét, így ujjlenyomatokat hagyott maga után.

A rendőrség 2019-ben ezeket összevetette a Makón és Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival,

így találtak rá tavaly februárban a 47 éves férfire, aki a mórahalmi járásban élt feleség, gyerek, vagyon és fedél nélkül.

A tetthelyen talált cérnakesztyűből, a vascsőről és az egyik áldozat körme alól vett mintából is kimutatták a férfi DNS-ét.

Rendőrségi fotó a férfi elfogásáról Forrás: police.hu

Az írni, olvasni nem tudó férfi a bíróság előtt nem tett vallomást. Korábban is tagadta a bűnösségét. Azt mondta, hogy a gyilkosság idején a Csongrád megyei Bordányban dolgozott napszámosként. Hozzátette, hogy:

bár abban az időben gyakran meglátogatta a barátnőjét Makón, azon a napon Bordányban volt, az áldozatok házában pedig soha nem járt.

A bíróság a férfi akkori barátnőjét is meghallgatta, aki ezzel szemben azt mondta, hogy

az álnéven bemutatkozó gyilkos németnek adta ki magát, és azt állította, kamionsofőrként dolgozik.

Kapcsolatuk már hónapokkal a gyilkosság előtt megszakadt, mert szerelme többször meglopta. A férfi viszont ezután is visszajárt Makóra.

A bíróság júniusban hozhat ítéletet az ügyben.