Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot ad Észak-Macedóniának a határőrök beoltására

OSZMANI, Bujar; SZIJJÁRTÓ Péter
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) átadja a hatezer adag koronavírus elleni vakcinát Bujar Osmani észak-macedón külügyminiszternek (k) és Oliver Spasovski belügyminiszternek a szkopjei repülőtéren 2021. május 12-én. Magyarország hatezer adagot ajánlott fel az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájából az észak-macedón rendvédelmi dolgozóknak.
Vágólapra másolva!
Magyarország hatezer adag AstraZeneca-oltóanyagot bocsát Észak-Macedónia rendelkezésére mintegy háromezer határőr beoltására - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter északmacedón kollégájával, Bujar Osmanival közös szkopjei sajtótájékoztatóján szerdán.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter hangsúlyozta:

a keleti vakcináknak köszönhetően Magyarország ma abban a helyzetben van, hogy másoknak is tud segíteni.

Szijjártó kiemelte: minél eredményesebb a szomszédos országok védekezése, annál nagyobb biztonságban van Magyarország is.

- mutatott rá a tárcavezető.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b) átadja a hatezer adag koronavírus elleni vakcinát Bujar Osmani északmacedón külügyminiszternek (k) és Oliver Spasovski belügyminiszternek a szkopjei repülőtéren 2021. május 12-én. Magyarország hatezer adagot ajánlott fel az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű koronavírus elleni vakcinájából az északmacedón rendvédelmi dolgozóknak Forrás: MTI/EPA/Georgi Licovszki

- tette hozzá Szijjártó Péter.