A sérülése után visszatérő LeBron James győzelemre vezette a Lakerst - videó

Los Angeles Lakers v Indiana Pacers GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL, Lebron James
INDIANAPOLIS, INDIANA - MAY 15: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers takes a shot close to the basket in the game against the Indiana Pacers during the fourth quarter at Bankers Life Fieldhouse on May 15, 2021 in Indianapolis, Indiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Justin Casterline/Getty Images/AFP (Photo by Justin Casterline / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A címvédő Los Angeles Lakers a visszatérő LeBron James 24 pontjának is köszönhetően hét ponttal nyert az Indiana Pacers otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján.

A négyszeres bajnok szupersztár hatmérkőzéses kihagyás után játszott ismét.

Bokasérülése utáni első találkozóján 28 pontot töltött a parketten, pontjai mellett nyolc gólpassza és hét lepattanója is volt.

A korábban ugyancsak sérült Anthony Davis is egyre inkább formába lendül a nyugaton egyelőre csak hetedik Lakersben, a center ezúttal 28 ponttal és 10 lepattanóval segítette együttesét.

Amennyiben a Lakers vasárnap legyőzi a New Orleans Pelicanst, a Portland pedig kikap a Denvertől, a Los Angeles-iek rájátszás-résztvevők lesznek, ellenkező esetben ezért még játszaniuk kell.

A nyugati első helyre hajtó Phoenix Suns a 27 pontos Devin Booker vezérletével nyert a San Antonio otthonában, míg a keleti második Brooklyn Nets hazai pályán diadalmaskodott a Chicago felett. A Netsben három hónap után először, az idényben összesen nyolcadik alkalommal játszott egyszerre Kyrie Irving, Kevin Durant és James Harden.

A keleti főcsoportban harmadik Milwaukee 122-108-ra nyert a tavaly nagydöntős Miami ellen úgy, hogy Khris Middleton és Bryn Forbes is 21 pontig jutott. A két csapat jelen állás szerint egymással játszik majd a rájátszás első körében. A 2013 óta első playoff-szereplésére készülő New York Knicks hosszabbítás után kerekedett a Charlotte Hornets fölé. Julius Randle 33 pontos, 13 gólpasszos és 10 lepattanós tripla duplával vezette győzelemre a csapatot.

Eredmények:
Indiana Pacers-Los Angeles Lakers 115-122
Milwaukee Bucks-Miami Heat 122-108
Minnesota Timberwolves-Boston Celtics 108-124
San Antonio Spurs-Phoenix Suns 103-140
Brooklyn Nets-Chicago Bulls 105-91
New York Knicks-Charlotte Hornets 118-109 - hosszabbítás után