Atombombát dobott a riválisokra az Apple Music

apple airpods bluetooth headset fülhallgató zene music
Apple AirPods (2019)
Vágólapra másolva!
Felár nélkül teszi elérhetővé a veszteségmentes zenestreamelést.
Vágólapra másolva!

Óriási bejelentéssel kavarta fel a zenestreamelő szolgáltatások piacán az állóvizet az Apple, júniustól kezdve a Music szolgáltatásában nem csak hogy elérhetővé teszi a CD-minőségű zenehallgatást, de felár nélkül kínálja majd az előfizetők számára. Ez a teljes katalógusára vonatkozik, mind a 75 millió a szolgáltatásában elérhető dalból képes lesz csúcsminőségű hangzással rendelkező verziót kínálni.

Apple AirPods (2019) Forrás: Apple

A mostani bejelentéssel a vállalatnak sikerült teljes kört futnia a zenepiacon: annak idején az iTunes zeneboltjával mélyütést adott a tömegek jó minőségben történő zenehallgatásának, most pedig a streamelésre átállt világban elsőként nem fog felárat kérni a kiváló minőségű zenéért.

A fejlemény leginkább a Tidalnek fájhat, hiszen az Apple féláron fogja ugyanazt azt kínálni, mint amivel eddig képes volt megszólítani a nagyközönséget. A további riválisok közül az Amazon Music, a Qobuz és a Deezer kínál még veszteségmentes zenét, a Spotify pedig idén készül bevezetni a lehetőséget.

Az Apple Music egy másik nagy újdonságot is kap júniusban, elsőként néhány ezer dal esetében elérhetővé válik majd a Dolby Atmos térbeli hangzás.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!