Több késes támadás történt Amszterdamban, egy nő meghalt

police Horizontal
Police investigate the scene of a spate of stabbings in Amsterdam on May 22, 2021 in which one person died and four were injured. - A 29-year-old man was arrested at the scene after the attacks happened late on May 21, 2021 in an area of bars and restaurants near the capital's museum quarter. Police said there were no indications of terrorism. (Photo by Michel van Bergen / ANP / AFP) / Netherlands OUT
Vágólapra másolva!
Több késes támadás történt péntek este Amszterdamban: halálra késeltek egy nőt, négy másik embert pedig megsebesítettek, és a jelek szerint ugyanaz a személy követte el a támadásokat - közölte a rendőrség szombaton.
Vágólapra másolva!

A sebesülteket kórházba szállították, állapotukról egyelőre nem tudni többet.

Az elkövető feltehetően egy 29 éves amstelveeni férfi volt, akit letartóztattak.

A támadássorozat az amszterdami múzeumnegyed közelében történt, ahol sok bár és étterem van, de ekkor zárva voltak a koronavírus-járvány miatt.

Rendőrök nyomoznak a késes támadás helyszínén Amszterdamban, 2021. május 22-én Forrás: AFP/Michel Van Bergen

A rendőröket egy késes támadáshoz riasztották, de miután a helyszínre érkeztek, kiderült, hogy négy másik embert is megkéseltek a környéken.

A tett színhelyéhez közeli parkban két mentőhelikopter szállt le a támadás után, hogy elszállítsa a sebesülteket.

A hatóságok szerint egyelőre semmi sem utal terrorista indítékra, de nem zárnak ki semmilyen lehetőséget.

A helyi média szerint a hatóságok nem változtattak a terrorkészültség szintjén a történtek után.

Egy ember meghalt a támadásban Forrás: AFP/Evert Elzinga

Hollandiában több terrorcselekményt követtek el az elmúlt években. Három éve, 2018-ban egy afgán férfi két amerikai turistára támadt rá késsel az amszterdami pályaudvaron. Az elkövetőt börtönbe zárták.
A holland fővárosban a közelmúltban nőtt a bűncselekmények száma. A héten egy pénzszállítót támadtak meg Amszterdamban, egy gyanúsítottal a rendőrség látványos autósüldözést követően végzett.