Első profi bokszmeccsére készül Muhammad Ali unokája

Nico Ali Walsh (jobbra) az első profi bokszmeccsére készül
Vágólapra másolva!
Az ikonikus amerikai nehézsúlyú ökölvívó, Muhammad Ali unokája, Nico Ali Walsh az első profi bokszmérkőzésére készül, és megtisztelőnek érzi, hogy legendás nagyapja nyomdokaiba léphet.

A 20 éves bokszoló - aki az ökölvívás mellett üzleti tanulmányokat is folytat - azzal a Bob Arummal szerződött, aki 27 mérkőzést menedzselt annak idején Muhammad Alinak.

mondta a fiatal ökölvívó.

Nico Ali Walsh (jobbra) az első profi bokszmeccsére készül Forrás: BBC Sport

Muhammad Ali három alkalommal szerzett nehézsúlyú világbajnoki címet, és a sport világában betöltött legendás státusza miatt 1999-ben az évszázad sportolójának választották.

A klasszis bokszoló évtizedeken át Parkinson-kórban szenvedett, hosszas betegeskedés után halt meg 2016-ban.

"Nico nagyapja nagyon jó harcos volt. Ki hitte volna, hogy ilyen sok évvel később az unokája profi debütálását hirdetjük?" - mondta a 89 éves Bob Arum, aki először 1966-ban szervezett mérkőzést Alinak.

"Remélhetőleg Nico a nagyapja nyomdokaiba léphet majd. Ő egy nagyszerű fiatalember, éppen olyan, amilyennek Muhammad Ali unokájának lennie kell" - tette hozzá Arum.

A BBC Sport megírta, hogy Nico Ali Walsh eddig 30 amatőr mérkőzést vívott meg, első profi összecsapására a hírek szerint augusztus 14-én kerül sor.