Vágólapra másolva!
A Ferencváros Myrto Uzuni góljával 1-0-ra legyőzte a dunaszerdahelyi DAC csapatát a Groupam Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így Peter Stöger sikerrel mutatkozott be a magyar bajnok kispadján.

Első felkészülési mérkőzését játszotta a 2020-2021-es idény megkezdése előtt a bajnoki címvédő Ferencváros labdarúgó-csapata, amelyik a Groupama Arénában a szlovák bajnokság előző kiírásának ezüstérmesét, a dunaszerdahelyi DAC csapatát fogadta.

Peter Stöger (balról a második) már otthonosan mozog a Groupama Arénában Fotó: Csudai Sándor - Origo

A jelenleg is zajló Európa-bajnokságon érintett játékosok közül a DAC-ból hiányzott a magyar válogatottban nagyszerűen játszó Schäfer András, míg a Fradiból csak a negyeddöntőbe jutó ukrán válogatott első meccsen megsérülő támadója, Olekszandar Zubkov nem léphetett pályára. Viszont a szlovák Robert Mak, valamint a magyar válogatott két cserekapusa, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám, a középpályás, Sigér Dávid és a védő, Botka Endre egyaránt pályára lépett szerda délután.

Dibusz Dénes az Európa-bajnokságon nem kapott szerepet, a Fradiban viszont továbbra is ő az első számú kapus Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Groupama Arénában az Eb-szünnapot kihasználva valamivel több mint 5000 szurkoló hallgatta, ahogy Nyerges Attila, az Ismerős Arcok zenekar énekese adta elő a Nélküled című dalt.

Az első félidőben szinte végig a Ferencváros játszott fölényben, a zöld-fehérek előtt több helyzet is adódott, de valamennyi lehetőség kimaradt. A második félidőben sem változott a játék képe, sorra dolgozta ki a helyzeteket, az egyik végén pedig a 75. percben Baturinát szerelték szabálytalanul a vendégek tizenhatosán belül, a megítélt büntetőt Myrto Uzuni lőtte magabiztosan a DAC kapujába.

A BL-selejtező jegyében tesztelte a gyepszőnyeget a Ferencváros Fotó: Csudai Sándor - Origo

A magyar bajnoknak ez volt a főpróbája az idei Bajnokok Ligája-selejtező rajtja előtt, ugyanis a tavaly csoportkörös együttes kedden (július 6.) 18 órától az előselejtező győztesét, a koszovói Prishtinát fogadja az első forduló első mérkőzésén, amelyre már kaphatóak a jegyek.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Ferencváros–DAC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna, 5097 néző
gólszerző: M. Uzuni 76. (11-esből)