Buffy, a kutya kiszimatolja a COVID-19 eseteket egy floridai kórházban

kutya
Grace és Buffy. CREDIT: RICK BENITEZ PHOTOGRAPHY / DOCTORS HOSPITAL OF SARASOTA / GRACE & BUFFY
Vágólapra másolva!
Jelenleg Buffy az egyetlen, aki egy amerikai kórházban dolgozik, mint szagérzékelő kutya. A két éves sárga labrador retriver nem csak éles szaglóérzékét, hanem édes kutya szívét is megosztja.
Vágólapra másolva!

.A COVID-19-et kiszimatoló kutyák szorgoskodnek, gyakran jelentős sporteseményeken és repülőtereken. De egy kísérleti program a Doctors Hospital of Saratosa kórház és a Southeastern Guide Dogs kutya iskola közt, könnyebbé teheti, hogy végül kontrolláljuk a vírus terjedését.

Grace és Buffy. CREDIT: RICK BENITEZ PHOTOGRAPHY / DOCTORS HOSPITAL OF SARASOTA / GRACE & BUFFY Forrás: https://www.dailypaws.com/pet-news-entertainment/hero-animals/buffy-covid-detection-dog-sarasota-florida

Robert Meade a kórház vezérigazgatója elmondta a Daily Paws internetes portálnak, hogy 2020-ban Titus Herman a kutyaiskola vezérigazgatója felhívta őt azzal az ötlettel, hogy tanítsák meg a kutyáknak, hogy jelezzék a COVID-19-et. Míg a szag munka a legtöbb kölyökkutyánál természetes, az átlag kuvasznak 100-300 millió szag receptora van, és trilliomod részekben megkülönbözteti az aromákat, tehát a kiképzett kutyák képesek kiszimatolni elképesztő lehetőségeket./variációkat. (Az embernek körülbelül 5-6 millió receptora van, tehát közel sem vagyunk képesek olyan jól szimatolni.)

Több heti átfogó szagérzékelő tréning által Buffy megtanulta kiszúrni a COVID-19-et megközelítőleg százalék pontossággal. CREDIT: CHRIS LAKE / SOUTHEASTERN GUIDE DOGS Forrás: https://www.dailypaws.com/pet-news-entertainment/hero-animals/buffy-covid-detection-dog-sarasota-florida

A két vezérigazgató megoldott egy tervet, és amint a legális és szabályozó szempontok találkoztak, a programot elindították 2021 áprilisában. „Buffy kifejezetten ki lett választva, hogy résztvegyen éles szagérzéke és nyugodt viselkedés miatt." Tudomásunk szerint és a pubikált jelentések szerint Buffy az egyetlen COVID-19 detektálü kutya, akit kórházban alkalmaznak az Egyesült Államokban." – mondja Meade.

Buffy generalizált szagmintákkal élesítette szaglását, mielőtt a deaktivált COVID-19 mintákhoz ment. Aztán Meade szobában és szabadban tréningezte őt ésBuffy megtanulta, hogy kerülje el a zavarát különböző szinteken. Egy hónap múlva tovább lépett, hogy javítsa a precizitását a COVID-19 detektálásában embereken és néhány héttel később, még specifikusabb tréninget végzett kiképzőjével, Grace Weslbyvel.

Ez egy jó nap a látogatóknak a Doctors Hospital of Sarasota kórházban, mert az elpcsarnokban Buffy ott lehet Buffy és farkcsóválva fogadja őket. | CREDIT: RICK BENITEZ PHOTOGRAPHY / DOCTORS HOSPITAL OF SARASOTA / GRACE & BUFFY Forrás: https://www.dailypaws.com/pet-news-entertainment/hero-animals/buffy-covid-detection-dog-sarasota-florida

Amikor a látogatók belépnek a kórházba, megkérdezik tőlük, hogy szeretnék-e, ha Buffy megszűrné őket, és ha igen, Welsby megadja neki a jelet, hogy „keress". Ha COVID-19-et érzékel, lefekszik a látogató lábához. A látogató ha szeretné, elvégzik neki a kórházban az ingyenes COVID-19 tesztet, hogy megerősítsék a státuszát, vagy elvégeztetheti a tesztet máshol.
.

Buffy a kémiai változást érzékeli egy személy immun rendszerében és, hogy vajon teste küzd-e a vírussal. Buffy 95%-os pontossággal dolgozik.

Meade megtiszteltetésnek tartja, hogy Buffyt adoptálja és hogy ott van a kórházban. A COVID-19 jelző képességén kívül Buffy nagyrabecsült állat terápiás forrás is a kórház gondozói számára. „Ez a kórház volt az első Floridban, mely COVID-19-es betegeket kezelt, így a gondozók a pandémia első napjától kezdve a frontvonalban vannak. A munka nagy feladat, így örömmel fogadnak egy boldog, édes kutyát, aki üdvözli az embereket, és csökkenti a stresszt."- mondja Meade. Azt mondja, amikor Buffy nincs szolgálatban, a nővérek és a doktorok kérdezik hol van és mikor jön.

Meade egy doboz deaktivált COVID-19 mintát tart ag arázs hűtőjében. Hetente számos alkalommal, míg Buffy bent van, Mease kimegy és elrejti a mintát véletlenszerűen és megkeresteti Buffyval. Amikor jelzi a COVID-19-et, jutalomban részesül, így mindig örül, ha gyakorolhat.


Állásidejében Buffy élvezi a sétát a szomszédok körül, játszik a játékaival, és a család része, épp mint bármely más kutya.

Meade otthon élesen tartja Buffy képességeit, de ugyanakkor Buffy a család szeretettcsaládi kutyája. | CREDIT: RICK BENITEZ PHOTOGRAPHY / DOCTORS HOSPITAL OF SARASOTA / GRACE & BUFFY Forrás: https://www.dailypaws.com/pet-news-entertainment/hero-animals/buffy-covid-detection-dog-sarasota-florida

Buffy heti néhány napot dolgozik, és egyszerre néhány órát rengeteg flexibilitással a szüneteket és sziesztákat illetően. Nincs megállapított emberszám, akiket megvizsgál, és bárki bemegy a kórházba, boldogan üdvözli. Buffy a kórháznak egy hozzáadott védelme a mindennapi kórházi munka felett.

(Forrás: Daily Paws)