Politikusokat és bírókat akart megölni egy radikális csoport, elfogták őket - videó

radikális csoport elfogás TEK
Vágólapra másolva!
Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának" nevező csoportosulás vezetőit, akik a gyanú szerint egy találkozó során emberölések elkövetésére buzdították a csoport tagjait - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn.
Vágólapra másolva!

A Keresztes Imre főügyész kézjegyével ellátott közlemény szerint az ügyben emberölés előkészülete miatt folytat nyomozást a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség, amely hétfőn több helyszínen hajtott végre bűnügyi akciót.

Szerintük hadiállapot van

A megalapozott gyanú lényege szerint szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójuk során - amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is - a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal,

- közölte a főügyész.

Mint olvasható, a radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, hogy "hadiállapot van", és az igazságszolgáltatás tagjaira - így különösen a devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra -

az ítélet: halál.

Többen is jelentkeztek a gyilkosságok végrehajtására

Ezt követően a "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága" nevében egy másik vezető szólalt fel, aki halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, továbbá közéleti szereplőkre.

A magát bírónak nevező férfi - akit korábban Molotov-koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek - felszólította "a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására", azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt.

A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek

- írták.

A főügyész közleménye szerint a gyilkosságokra többen jelentkeztek.

A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság is közreműködött. Eddig két férfi őrizetét rendelték el, emellett vizsgálják, hogy történt-e súlyosabb bűncselekmény.