A darnózseli gyilkos nővérét is elítélheti a bíróság

Darnózseli hentes
Győr, 2019. október 29. A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én. A táblabíróság hét év börtönbüntetésre ítélte a testi sértés bűntettében bűnösnek talált férfit. MTI/Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Hamis tanúzás miatt emeltek vádat a darnózseli gyilkosság miatt elítélt férfi nővérével szemben, mert alibit próbált neki igazolni a gyilkosság idejére. 2020 októberében jogerősen 21 év fegyházra ítélte a Kúria N. Jánost, a darnózseli hentesként ismertté vált férfit amiatt, mert meggyilkolta a feleségét. Aztán az otthoni húsfeldolgozójában feldarabolta és elégette, a nő földi maradványait pedig szétszórta egy mezőn. Már egy éve felmerült, hogy a rokona is börtönbe kerülhet, mert hazudott.
Vágólapra másolva!

A darnózseli hentes nővére azért kerülhet börtönbe, mert korábban hazudhatott a vallomásában, hogy alibit szerezzen N. Jánosnak.

A büntetőeljárás során eljáró bíróságok mindegyike

megállapította, hogy a nő és a gyilkos állítása is hamis. Az ügyészség a nőt ezért hamis tanúzással vádolja, amiért egy évtől öt évig terjedő börtönt kaphat.

Korábban N. János gyereke sem mondott igazat.

Ő azt állította, hogy az apja már otthon volt, amikor ő hazaért, ezzel szemben a férfi csak 11 előtt ért haza, amikor a felesége már valószínűleg az autója csomagtartójában volt.

A gyerek azonban még csak 12 éves volt a vallomása ekkor, ezért nem indul ellene eljárás.

A felesége megölésével és feldarabolásával vádolt darnózseli hentes, N. János (k) büntetőperének tárgyalásán, az ügyben másodfokon eljáró Győri Ítélőtáblán 2019. október 29-én Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Ahogyan azt korábban írtuk, a darnózseli hentesként megismert N. Jánost jogerősen 21 év fegyházra ítélte a Kúria tavaly ősszel. Az ítélet szerint K. Judit és a férfi házassága 2011-ben, akkor romlott meg, amikor N. János rajta kapta a feleségét a szeretőjével. Sokat veszekedtek, a férfi pedig gyakran volt agresszív a nejével, aki 1 évvel később el akart válni.

2014 májusában a férfi megvárta a nőt a mosonmagyaróvári munkahelye előtt és megölte.

A holttestet betette az autója csomagtartójába és hazament. Megvárta, hogy a gyerek elaludjon, majd bevitte a holttestet az otthoni húsfeldolgozójába és feldarabolta. A maradványokat elégette, majd a hamvakat szétszórta egy közeli mezőn. Az eszközöket, amivel feldarabolhatta a feleségét, sóval fertőtlenítette.

Az sosem derült ki, hogy pontosan mibe halt bele az asszony.

Az ügyészség most a hamis tanúzás miatt gyorsított eljárást kezdeményezett a gyilkos nővére ellen, vagyis a tárgyalás mellőzésével – büntetővégzés meghozatalát indítványozta, amelyben felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását javasolta. Az ügyben a Győri Járásbíróságon döntenek majd.