Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Denuvo miatt nem indultak a PC-s játékok

rise of the tomb raider kep 3
Vágólapra másolva!
Elfelejtette megújítani az egyik domaincímét a vállalat, így nem érték el a szerverét.
Vágólapra másolva!

A napokban már szerepelt a hírekben a számítógépes játékok számára feltörés elleni védelmet nyújtó Denuvo, mivel egyes verziói nem kompatibilisek a hibrid felépítésű, tizenkettedik generációs Intel Core processzorokkal. Most a híres-hírhedt szoftver újabb probléma miatt került a figyelem középpontjába, a napokban számos számítógépes játék elindíthatatlannak bizonyult miatta: vagy bármiféle jelzés nélkül megakadt a betöltésük, vagy „szerver nem elérhető" hibát jeleztek.

Rise of the Tomb Raider Forrás: Square Enix

Hírünk írásáig a Denuvót fejlesztő Irdeto nem reagált az esetre, azonban a nyomozások alapján a vállalat által használt codefusion.technology webcím lejárta okozta a problémát. A játékok csatlakozni kívántak hozzá, hogy lekérjék a mögötte lévő szerver IP-címét, ám erre nem voltak képesek, így megállt a betöltésük. A gond némi ügyeskedéssel megoldhatónak bizonyult, a Windows különleges HOSTS-állományában manuálisan össze kellett rendelni a webcímet és a hozzá tartozó IP-címet.

A webcím megújításával mostanra megoldott probléma miatt többek közt a Planet Zoo, a Middle-earth: Shadow of War, a Football Manager 2022, a Dead Rising 4, továbbá a két legutóbbi Tomb Raider bizonyult elindíthatatlannak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről