Karddal támadt a rendőrökre egy Pest megyei férfi

Vágólapra másolva!
Egy agresszív Pest megyei férfi karddal támadt rá a rendőrökre, ők pedig figyelmeztető lövést adtak le. Ahogy a férfi a karddal ráütött a kerítésre, a kard az eltört, ekkor tudták elfogni.
Vágólapra másolva!

Egy Pest megyei családi házhoz hívták ki a rendőröket november 7-én amiatt, mert egy 39 éves férfi agresszívan viselkedikt. Négy rendőr ment oda a férfihoz, aki többszöri felszólításra sem volt hajlandó igazolni magát, sőt, fenyegetően kiküldte az otthonából őket.

Ezek után a férfi felkapott egy kardot és azzal indult el a rendőrök felé. Követte a hátárló rendőröket, majd az udvarban megrongált több tárgyat is.

Forrás: Ügyészség.hu

A rendőrök többször felszólították, hogy tegye le a kardot, és arra is figyelmeztették, hogy amennyiben nem nyugszik le, fegyvert fognak használni.

A férfi azt mondta nekik:

Az egyik rendőr leadott egy figyelmeztető lövést, de a támadót ez sem zavarta meg, továbbra is feléjük haladt szúró, vágó mozdulatokkal. Aztán hirtelen a kerítésre ütött a karddal, amitől kitört a penge a nyélből. Ezt kihasználva el tudták fogni a rendőrök. Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt ma bíróság elé állítja a rendőrök támadóját.