Vágólapra másolva!
Az eddigi értékesítés, illetve érdeklődés alapján minden valószínűség szerint megdől majd a helyszíni nézettségi rekord a jövő júliusi, angliai női labdarúgó Európa-bajnokságon.

Az európai szövetség (UEFA) tájékoztatása szerint az első körben 162 ezer belépő talált gazdára, a másodikban pedig 268 ezer igénylés érkezett.

Az eddigi helyszíni csúcsot a 2017-es hollandiai Eb tartja 240 ezer szurkolóval.

Nadine Kessler, az UEFA női labdarúgásért felelős vezetője az adatok ismeretében úgy fogalmazott: kijelenthető, hogy megdől majd a nézőcsúcs, mivel a rendelkezésre álló mintegy 700 ezer belépő felét hamarosan értékesítik.

Az eddigi helyszíni csúcsot a 2017-es hollandiai Eb tartja 240 ezer szurkolóval. Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

Az UEFA arról számolt be, hogy a londoni Wembley Stadionban sorra kerülő döntőre és további nyolc mérkőzésre több igénylés érkezett, mint ahány jegy rendelkezésre áll. Telt házas lesz a július 6-i nyitó találkozó is, melyen a házigazdák válogatottja az osztrák együttessel csap majd össze Manchesterben, az Old Traffordon.

A legnagyobb érdeklődés Angliából, Észak-Írországból, Hollandiából és a Németországból mutatkozott, a jegyigénylők 47 százaléka nő.

Az utolsó értékesítési szakasz februárban lesz. A jegyekhez 5 és 50 font (2185, illetve 21850 forint) közötti áron lehet hozzájutni.