A BL-égés után az Európa-ligában favorittá lépett elő a Barcelona

Bayern Munich - FC Barcelona Sports soccer Munich Barcelona Horizontal CHAMPIONS LEAGUE
08 December 2021, Bavaria, Munich: Football: Champions League, Bayern Munich - FC Barcelona, Group Stage, Group E, Matchday 6, Allianz Arena. Players of both teams stand together on the pitch after the match. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)
Vágólapra másolva!
A Bayern München elleni szerdi vereséggel eldőt, hogy a 2000/2001-es idényt követően búcsúzott újra a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörében a Barcelona, amely tavasszal az Európa-ligában folytatja a szereplését. Xavi csapata a BL-kieséssel egyértelműen a második számú európai kupasorozat legnagyobb esélyesévé lépett elő.

Nem csak a szakemberek véleménye miatt lehet ezt bátran kijelenteni, de az átigazolásokkal foglalkozó Transfermakt adatai alapján is. A szaklap készített egy összeállítást arról, hogy jelen állás szerint miként áll az Európa-ligában a sorrend a keretek értéke alapján.

A BL-égés után az Európa-ligában favorittá lépett elő a Barcelona Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Sven Hoppe

Nem meglepő, hogy a Barcelona a 659 millió eurós összértékével az első helyen áll, így ez a szempont alapján is meg kellene nyernie papíron a sorozatot. Persze ez legtöbbször nem ilyen egyszerű, a katalán együttesnek az El-ben sem lesz könnyű dolga.

Ami a további sorrendet illetti, a dobogóra még a Borussia Dortmund és Napoli fért fel, míg a három magyart - Szoboszlai Dominik, Gulácsi Péter és Willi Orbán - fogalalkoztató német RB Leipzig a negyedik 498 millió euróval.