A BLM szétverte a minneapolisi rendőrséget, most próbálják normalizálni a helyzetet

Minneapolis, Minnesota, George Floyd,
Black Lives Matter
A zavargások következtében lángoló Minneapolis.
Vágólapra másolva!
Minneapolis vezetősége rájött, hogy óriási hiba volt a rendőrség finanszírozásának a megvonása és az állomány leszerelése a radikális baloldali Black Lives Matter (BLM) mozgalom nyomására. Ezért a városvezetés úgy döntött, hogy 2022-től ismét lesz rendőrség Minneapolisban.
Vágólapra másolva!

Egy évvel azután, hogy a nyolcszorosan elítélt bűnöző, George Floyd halála miatt Minneapolis vezetősége a rendőrségtől – a radikális baloldali BLM nyomására – megvonta a finanszírozást, és állományának egy részét leszerelte, a társadalmi kísérlet és a várost eluraló bűnügyi káosz áldozatává vált lakosság fellélegezhet – írja a Law Officer.

A zavargások következtében lángoló Minneapolis. A kép illusztráció Forrás:Mark Vancleave/Star Tribune/AP

A Kanadával határos állam, Minnesota legnagyobb városának polgármestere, Jacob Frey ugyanis bejelentette, hogy

a városi tanács 191 millió dolláros finanszírozással mozdítja elő 2022-ben a minneapolisi rendőrség állományának visszaállítását a 2020 májusa, azaz a George Floyd halálának időpontját megelőző szintre.

A megszavazott költségvetés 20 millió dollárral több, mint a 2020-as év lecsökkentett költségvetése volt.

A döntés éles ellentétben áll a városvezetőknek azzal a szavazásával, amely még néhány hónappal ezelőtt is a rendőrségi állomány további leszerelését sürgette.

Azonban a várost elárasztó bűnözés kellős közepén a rendőrség leépítésére vonatkozó kijelentések politikai öngyilkossággal értek fel, ezért a minneapolisi városatyák észbe kaptak, és visszavonulót fújtak.

A polgármester közleménye szerint a többletfinanszírozás lehetővé teszi a rendőri állomány növelését 300 fővel, és az állományban lévő régi és új rendőrök képzését.