Ezeken a helyszíneken folytatódnak az év végi adóellenőrzések

Nemzeti Adó- és Vámhivatal, dohány NAV bevetési osztály, dohányipar, sajtótájékoztatót tartanak
A hazai dohányipar szereplői és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtótájékoztatót tartanak. Téma: a hazai feketekereskedelem állapota
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre az 50. héten.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatósága és a NAV Bevetési Igazgatósága munkatársai október 18. és december 18. között ellenőrzik a jövedéki termékeket forgalmazó budapesti kiskereskedőket, vendéglátóhelyeket.

A revizorok a pénzügyőrökkel közösen elsősorban a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos jogszabályi előírások betartását, valamint a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a vásárokon, piacokon, kitelepüléseken és a bevásárlóközpontokban az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítóinál, vendéglátóknál és szolgáltatóknál ellenőriznek.

Az ellenőrök a szabályos számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A revizorok megjelenésére hivatali munkaidőn túl és hétvégén is számítani lehet.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai december 13. és 19. között

  • kedden Pécsett, a belvárosi játékboltokban,
  • szerdán a szigetvári vendéglátóhelyeken,
  • csütörtökön pedig szintén Pécsett, a halboltokban ellenőriznek.

A revizorok a megye egész területén, hétvégén is fokozottan ellenőrzik az adventi vásárokban, a közterületeken, és a piacokon az ünnepekhez köthető szezonális termékek értékesítését, valamint a vendéglátóhelyeket.

A hivatal munkatársai folyamatosan figyelemmel kísérik az online pénztárgépek forgalmi információit, és azok az adózók számíthatnak az ellenőrök megjelenésére, akiknél az adatok nem tükrözik az ünnepi időszak megnövekedett forgalmát.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 7. és 16. között a megye területén fokozottan ellenőrzik a nagyobb bevásárlóközpontoknál, piacokon az adventi, ünnepi termékeket, karácsonyi ajándékokat árusítók, illetve vendéglátók nyugta- és számlaadását, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Illusztráció Fotó: Bielik István - Origo

Győr-Moson-Sopron megye

A NAV Győr-Moson-Sopron Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 6. és 24. között az adventi vásárokat, a fenyőfaárusokat és az ünnepekhez kapcsolódó termékeket árusító vállalkozásokat ellenőrzik. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését is. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 13. és 31. között a fenyőfa árusokat és egyéb ünnepi, szezonális termékek árusítóit ellenőrzik.
A megyei építkezéseken a revizorok továbbra is vizsgálják a szabályszerű foglalkoztatást.
A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai decemberben a megyei adventi vásárokon, piacokon az ünnepi és szezonális termékek árusítóit ellenőrzik. A NAV szakemberei vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai decemberben a vásárokon, piaci kitelepülésen az ünnepi, (mikulás, advent, karácsony, szilveszter) szezonális termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 29. és december 24. között az adventi vásárokon, kitelepüléseken, piacokon és üzletekben az ünnepi, szezonális termékek árusítóit, a vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága december 13. és 17. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • december 13. (hétfő) Salgótarjáni járás,
  • december 14. (kedd) Bátonyterenyei járás,
  • december 15. (szerda) Pásztói járás,
  • december 16. (csütörtök) Balassagyarmati járás,
  • december 17. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a játékot, szaloncukrot, dísztárgyat értékesítő kiskereskedőknél, illetve a közterületen, karácsonyi vásárokban árusítóknál. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 22-étől a vásárokon, piaci kitelepüléseken az ünnepi (mikulás, advent, karácsony, szilveszter), szezonális termékek árusítóit ellenőrzik.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Somogy megye

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 49-51. héten az adventhez kapcsolódóan ellenőrzi:

  • a fenyőfaárusokat, az édességgel és kézműves termékekkel kereskedőket,
  • zöldség- gyümölcskereskedőket,
  • halárusokat,
  • piacokat, adventi vásárokat.

A vizsgálatok a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépekkel kapcsolatos előírások betartását, a nyilvántartások vezetését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 6. és 31. között az ünnepekhez kötődő termékek árusítóit, a karácsonyi vásárokat, piacokat, valamint a vendéglátóhelyeket ellenőrzik.

A revizorok vizsgálják üzletekben és közterületen is a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a jövedéki szabályok betartását, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az árukészletek eredetét.

A közzétett adatok nem zárják ki azt, hogy máshol is lehetnek NAV ellenőrzések.

Illusztráció Forrás: MTI/Kovács Tamás

Vas megye

A NAV Vas megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai november 25. és december 24. között – az adventi vásárokon, kitelepüléseken és piacokon – az ünnepi, szezonális termékek árusítóit, a vendéglátókat és szolgáltatókat ellenőrzik.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Veszprém megye

A NAV Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 6. és 23. között a megye egész területén piacokon, adventi vásárokban, alkalmi kitelepüléseken ellenőrzik az édesség- és ajándékárusokat, valamint a fenyőfa-kereskedőket.

A NAV ellenőrei a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják.

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai december 6. és 31. között az ünnepekhez köthető szezonális termékek árusítóit, a karácsonyi vásárokat, piacokat, közterületen értékesítőket ellenőrzik.

A revizorok a nyugta-, és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai emellett november 1. és december 19. között a jövedéki termékeket forgalmazó kiskereskedőket is ellenőrzik.

A revizorok a jövedéki termékek beszerzését igazoló számlákat, az alkoholtermékek zárjegyeit, a számla- és nyugtaadás teljesítését, a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését,az online pénztárgéppel kapcsolatos előírások betartását vizsgálják.

A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.