Elkezdtek kihátrálni a résztvevők a CES 2022 mögül

ces 2020 consumer electronics show
CES 2020
Vágólapra másolva!
Túlságosan kockázatosnak ítélik az omikron variáns miatt a személyes jelenlétet.
Vágólapra másolva!

Az omikron felbukkanásával újabb bizonytalan időszakába lépett a koronavírus-járvány, egyelőre csak annyi mondható el tökéletes bizonyossággal az új variánsról, hogy masszívan hatékonyabban terjed a deltánál, a második oltásukat négy hónapnál régebben felvettek esetében pedig abszolút indokolt az emlékeztető oltás kérése. Hazánkban időpontfoglalást követően az ünnepek alatt is kérhető oltás, a részletek ebben a cikkünkben olvashatóak.

CES 2020 Forrás: CES®

Az omikron terjedése természetesen komoly problémát jelent a tömegrendezvények szervezőinek és résztvevőinek, így talán kevesek őszinte meglepetésére a nagy cégek megkezdték a 2022. január 5–8. között megrendezésre kerülő Consumer Electronics Show-n való személyes jelenlétük szimbolikusra limitálását vagy lemondását.

A 2021-ben teljesen digitálisan megrendezett, de 2022-ben klasszikus formában visszatérő kiállításra többek közt az Amazon, a Ring, a Meta (Facebook), a Twitter, továbbá a Pinterest inkább mégsem látogatnak ki. A nagy szponzor T-Mobile csak pár embert küld majd a helyszínre, az ügyvezető igazgatója pedig a tervekkel ellentétben nem mond majd beszédet az eseményen.

Az említetteken túl számos további gyártó is jelezte, hogy figyelemmel követik a járványhelyzetet, de egyelőre nem módosítottak a részvétellel kapcsolatos terveiken.

További érdekesség, hogy a techsajtó fontos szereplői is letettek a helyszíni tudósítók kiküldéséről, többek közt a The Verge, az Engadget, a TechCrunch, továbbá a CNET is csak távolról fogják követni a bejelentéseket.

A CES szervezőinek nem áll szándékukban lefújni a kiállítást.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!