Alaposan kiszolgálja a régi vágású Star Wars-rajongókat a Boba Fett-sorozat

The Book Of Boba Fett
Vágólapra másolva!
Pár napja mutatkozott be a második élőszereplős Csillagok háborúja-széria, a The Book of Boba Fett, az első rész 8,1 ponton áll az IMDb-n, ami nem őrült siker, de nem is rossz, semmi ok az aggodalomra.
Vágólapra másolva!

A Mandalorian kétségbevonhatatlan sikere után nem volt kétséges, hogy a Disney további streaming-tartalmakban gondolkodva kijön még Star Wars-sorozatokkal. Ezek hányattatott sorsáról már sokat írtunk, itt olvashat róluk.

The Book Of Boba Fett - a hivatalos plakát Forrás: Lucasfilm Ltd

Sokáig úgy tűnt, hogy a Disney+ és a Lucasfilm a Star Wars-brand újab nagy dobásának az Obi-Wan Kenobi-sorozatot szánja, de ezzel rengeteg probléma volt. Felmerült, hogy nem is Ewan McGregor lesz a főszereplő, másokat is megnéztek castingon, majd 2020 januárjáig csak két epizód forgatókönyve készült el, de nagyon gyengék lettek. Arról is cikkeztek, hogy új írót, írókat kerestek a Kenobi-sorozathoz, ami baljós jel, továbbá kiderült, hogy hat rész lett volna az első évad, de lecsökkentették négy epizódra, ami semmi jót nem jelentett – most megint úgy tűnik hat rész lesz, ami így is kevés a Mandalorian-évadhoz képest. A Disney nem reagált több megkeresésre, pedig a közösségi médiában felröppent, hogy kaszát kapott a sorozat. Egy forrás szerint az is gond, hogy ugyanarra a sémára húzták fel az első két részt, mint a Mandaloriant (ott a fejvadász védelmezi a hetek alatt világsztárrá lett Baby Yodát, ebben a sorozatban Kenobi védelmezte volna a fiatal Leiát és Luke-ot). Most úgy tűnik, mégis elkészült, nehéz szülés volt, 2022-ben jön.

Disney

De lapozzunk is, mert az Obi-Wan Kenobi sorozatot megelőzte a szótlan fejvadász, Boba Fett története, és láthatóan azzal a szándékkal készült, hogy minden vaskalapos, régi vágású rajongót a képernyő elé ültessen. De miért mondjuk ezt?

- A sztori a Tatuinon játszódik, amely ahhoz képest, milyen sivár és kilátástalan bolygó, nagyon fontos szereppel bír a Star Wars univerzumban.

- Megtudjuk, hogyan szabadult ki a meglehetősen unalmas életet élő Sarlakk gyilkos fogságából a Han Solót Jabbának leszállító fejvadász, és ezzel máris visszaröppenünk A jedi visszatér korába. Megtudjuk, mi történt Boba Fettel, miközben Luke a Dagoba-rendszerbe repült, a többiek meg az Endort vették célba.

Disney

- Látjuk Jabba egykori palotáját, de már nincs ott a sok léhűtő, ingyenélő udvari nép, eléggé kietlen a terem, ahová behurcolták Han Solót, Csubakkát, és ahol Leia szenvedett legendás szerelésében.

- Az első tíz-húsz percben beszippantja a régi Star Wars-filmek rajongóit a hangulat, hiszen szép sorban felbukkannak a jawák, a buckalakók, a banthák. Még rodait is látunk, amelyek egyik híres példánya volt Greedo, akit Solo elintézett a Mos Eisley-kantinban.

- Látunk olyan lényeket, mint a gamorraiak, és a Twi'lek fajhoz tartozó lények is felbukkannak. Igaz, hogy nem abba a csehóba térnek be a főszereplők, amelyben Ben és Luke találkozott Hannal és szőrös cimborájával, de a The Book of Boba Fett-ben is benézünk egy bárba, valamiféle kaszinóba.

Jelenet a Birodalom visszavágból, ebben a filmben bukkan fel először Boba Fett Forrás: AFP

- Persze akció is van bőven, pedig nincs 35 perc sem az első rész. A csihipuhiból a főhős általában jól jön ki, de szépen is volnánk, ha nem így lenne. Még nem látszik, merre tart a történet, mi lesz a folytatás, de az biztos, hogy a buckalakók rokonszenvét kivívta a kopasz főszereplő, és az is biztos, hogy a vezető, aki nem akart adót fizetni, ajándékot adni a Tatuin-alvilág új főnökének, nagy bajba kerül, egy galaktikus kreditet nem tennénk fel az életére. Egyszóval ígéretes a kezdés, és biztos lesz még pár nagy dobás a következő részekben.