Óvnak a magyarok Liu Shaolin Sándor elvett aranyérme miatt

RÖVID PÁLYÁS GYORSKORCSOLYA, 1000 m, 2022.02.07., Téli Olimpia 2022, Peking, Döntő
Peking, 2022. február 7. Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a célban a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Bánhidi Ákos, a válogatott edző-menedzsere elmondta, hogy megóvták a botrányos döntőt, amelyben elvették Liu Shaolin Sándor olimpiai aranyérmét a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a pekingi olimpián.

Bánhidi Ákos az M4 Sport kamerája előtt nyilatkozva árulta el az óvás tényét, de mint hozzátette, sok esélyt nem lát arra, hogy ez bármin is változtat.

Liu Shaolin Sándor döntőjét megóvta a magyar csapat Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Megóvtuk, mert nem tartjuk igazságosnak a döntést. Nem hiszem, hogy bármin változtatnak majd, de érezzék a törődést. Presztízskérdés és nyomásgyakorlás a részünkről.

Rámentünk a különböző momentumokra a futamon. Előbb visszafújták a futamot, melyből már elve próbálták 'kipiszkálni'. De vannak problémák bőven a futammal. Mondom, nem hiszem, hogy bármit vissza lehet csinálni, de nem sűrűn vesznek el egy embertől egy olimpiai aranyérmet. Profik, menni kell tovább, de gondolhatják, milyen állapotban van Sanyi ezután. Azonnal elhagyta a stadiont, holnap reggel látom újra, meglátjuk, mit lehet tenni. Az egész csapat lehangolt, igyekszünk talpra állni."