Papíron megjöttek a mobilappok a Windows 11-re

Windows 11
Vágólapra másolva!
Bárki telepítheti az operációs rendszer februári funkciófrissítését.
Vágólapra másolva!

Egyelőre opcionális frissítésként a Microsoft bárki számára elérhetővé tette a Windows 11 pár hete beígért funkciófrissítését, a KB5010414 jelzésű javítást a Gépház alkalmazás Windows Update részében installálhatják az érdeklődők. Még nem világos, hogy mikor veszi kezdetét az automatikusan telepítése, de jó eséllyel legkésőbb a márciusi hibajavító keddig sort kerít rá a cég.

A Windows 11 februári funkciófrissítésének messze legnagyobb újdonságát az androidos appok futtatásának lehetősége jelenti. Ennek kapcsán az előre sejtettnek megfelelően rossz hírrel szolgált a Microsoft, a frissítés telepítése ellenére egyelőre csak az Egyesült Államokban élők telepíthetik a mobilappokat, világszerte csak a későbbiekben debütál a funkció.

A támogatott androidos appok és játékok magában a Microsoft Áruházban is kereshetőek, ám a tényleges telepítésük az Amazon Appstore bolton keresztül történik.

A funkciófrissítés további megemlítendő újdonságai: több monitor használata esetén újból látszik a másodlagos kijelző Tálcáján az óra, megjelenik a Tálcán az időjárás ikon, továbbá a Microsoft Teams felhasználói némíthatják a Tálcáról a mikrofonjukat, gyorsan megoszthatják az appjaik képét a videócsevegésekben.

További érdekesség, hogy a funkciófrissítéstől teljesen függetlenül általánosan elérhetővé vált Windows 11-re a ráncfelvarráson átesett Jegyzettömb és Médialejátszó, ezeket a Microsoft Áruházon keresztül kapják meg a felhasználók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!