Lassan javítja a sérülékenységeket a Microsoft

laptop notebook programozás számítógép kódolás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A linuxos fejlesztők köröket vernek mindenki másra ezen a téren.
Vágólapra másolva!

Potenciálisan tanulságos kutatással rukkolt elő a nulladik napi sebezhetőségek felkutatására specializálódott Google Project Zero, nyilvánosan elérhető információk alapján összehasonlította 2019 januárja és 2021 decembere között a Google, az Apple, a Microsoft, továbbá a linuxos fejlesztők sebezhetőségekre való reagálási tempóját.

A kép csak illusztráció Forrás: Tim Gouw / Pexels

Az iparági szabvány 90 napos titoktartási idő belül javított sérülékenységek tekintetében a linuxos fejlesztők 96% hatékonyságot értek el, míg a Google egy picivel elmaradva 95%-kal jött be a második helyre. A bronzéremre 87%-kal jogosult Apple-nek már van hova fejlődnie ezen a téren, míg a Microsoft 76 százalékos hatékonysága kifejezetten aggasztónak tűnik.

A javítások kiadásának átlagos sebességében már nagyobb különbségek jöttek ki, de a felek sorrendje változatlan maradt. A linuxos fejlesztők mindenkire köröket verve a jelentésüket követően átlagosan 25 nappal adták ki a sebezhetőségek foltozásait, míg a második Google-nek már 44 napra van szüksége a mutatványhoz. A 69 napjával az Apple-nek nincs oka a büszkélkedésre, a Microsoft 83 napja pedig kellemetlenül soknak tűnik, épp hogy sikerül benne maradnia a fent említett 90 napos türelmi időben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!