Medvebocsokat szedett ki a barlangjukból egy amerikai férfi

Két újszülött medvebocs
A medvekölykök 100%-ban anyjuktól függnek, és ha egyedül maradnak, nem élik túl.
Vágólapra másolva!
Beismerte, hogy elvitt két medvekölyköt az odújukból egy észak-kaliforniai férfi, majd értesítette a hatóságokat, mert nem tudott gondoskodni róluk - írja az ABC news. Védett faj birtoklásáért bűnösnek vallotta magát.
Vágólapra másolva!

A 29 éves Cody Dylon Setzer és egy munkatársa egy hónapos medvéket vittek el barlangjukból egy erdei útra dőlt fában - közölte kedden a kaliforniai hal- és vadvilágügyi minisztérium.

Setzer még 2019. március 9-én vette fel a kapcsolatot a vadvédelmi tisztekkel, és elmondta nekik, hogy a medvéket 263-as főút mentén, Yrekától északra, Siskiyou megyében találta.

A medvekölykök Forrás: California Department of Fish and Wildlife

A vadvédelmi tisztek gyanút fogtak a történetével kapcsolatban, az említett helyszínen ugyanis nem találtak medvenyomokat vagy arra utaló jelet, hogy élőhelyük lenne ott.

A medvebocsok anyját sosem találták meg.

A medvekölyköket a egyészségügyi intézménybe szállították, majd később rehabilitációra a Lake Tahoe Wildlife Care nevű szervezet vette át az állatokat.

Náluk ők voltak a valaha bevitt legfiatalabbak példányok.

A minisztérium szerint a kölykök 2020. április 28-án kerültek vissza szülőhelyükre, Shasta megyébe, miután elég idősek lettek ahhoz, hogy egyedül is életben maradjanak.

A férfit 2290 dollár pénzbírság és illeték megfizetésére, valamint 200 óra közmunkára kötelezték.