A HTEC Group több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2022. március 10. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond az üvegtermékek gyártásával foglalkozó SCHOTT Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. március 10-én. A német cég újabb, 28 milliárd forintos beruházásával százhúsz új munkahely jön létre Lukácsházán. Az állam által 3,3 milliárd forinttal támogatott fejlesztés keretében a kft. előre tölthető, steril injekciós fecskendők előállításával bővíti magyarországi portfólióját. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
A HTEC Group amerikai technológiai tanácsadó és fejlesztő vállalat 4,7 milliárd forintos beruházással több mint hatszáz munkahelyet hoz létre négy magyar városban - jelentette be a tárca közleménye szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Szegeden.
Vágólapra másolva!

A tárcavezető arról számolt be, hogy a cég IT-központot hoz létre Budapesten, Szegeden, Debrecenben és Pécsen.

Az állam által 700 millió forinttal támogatott beruházással a vidéki helyszíneken egy-egy 120 fős, a fővárosban pedig egy 250 fős egységet állítanak fel a tervek szerint.

Beszédében kiemelte, hogy a projekt jól képzett, nyelveket beszélő fiatalok számára biztosítja nem pusztán a Magyarországon, hanem a vidéki nagyvárosokban maradás lehetőségét. Illetve rámutatott, hogy az ilyen típusú beruházások jelentősen hozzájárulnak a magyar gazdaság dimenzióváltásához.
Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy az elmúlt tizenkét év a válságok kora volt, és ezek mindegyike a világgazdasági status quo megborulását is magával hozta.

- jelentette ki.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Majd leszögezte, hogy a kormány mindent megtett azért, hogy Magyarország eredményes lehessen ezen versenyekben, így még a legsúlyosabb válságok közepette sem adta fel az adócsökkentésekre és a munkaalapú társadalomra vonatkozó politikáját.

- mondta.

A miniszter végezetül aláhúzta, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly 21 százalékkal, hétmilliárd dollár fölé nőtt az Egyesült Államok és Magyarország között, ami új csúcsot jelent, ráadásul ebből a magyar export mintegy négymilliárd dollárt tett ki.

Hozzátette: az amerikai vállalatok alkotják hazánkban a legnagyobb, Európai Unión kívüli beruházói közösséget, ezek 100-105 ezer embernek adnak munkát.