Az Android is riaszthat majd a követőkütyükről

apple airtag
Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Mindegyik használatban lévő mobilon elérhetővé válhat a funkció.
Vágólapra másolva!

Remek hírrel szolgált a mobilozók nagyobbik része számára a 9to5Google, beszámolója szerint az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált követőkütyük detektálására kitalált funkció nyomaira bukkant a Play-szolgáltatások keretrendszer legújabb verziójában.

Apple AirTag Forrás: Apple

A felfedezett szövegek alapján a jövőben az androidos mobilok képessé válhatnak legalább az Apple AirTag és a Tile követőkütyük detektálására, ám az nem tisztázott, hogy teljesen automatizáltan működő megoldásról beszélünk-e. Ez lenne célszerű, ám technikai okból a követőeszközök jelenlétére figyelmeztető jelenlegi mobilappok mindegyike manuális keresésindítást igényel.

Szerencsére az átlagos appfejlesztőkhöz képest a Google egyedi helyzetben van, annak idején a mobilokat használó, koronavírusos kontaktkövetést is képes volt teljesen automatizáltra megvalósítani. Ebből kiindulva valószínűnek tűnik, hogy a különleges kiváltságait kihasználva a követőkütyük utáni fürkészés sem okoz majd gondot számára.

A Google megoldásának óriási előnye, hogy a letöltött mobilappokhoz hasonlóan a Play-szolgáltatások keretrendszer is teljesen külön frissíthető az Androidtól, így potenciálisan minden Android 4.4+ rendszerű készüléken elérhetővé válhat a követőkütyükről való riasztás.

A riasztórendszer fejlesztése látszólag korai stádiumban van, így tippelni sem érdemes, hogy mikor válhat ténylegesen elérhetővé.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!