17 érdekesség a 17 év után búcsúzó Jóban Rosszbanról

Jóban Rosszban, első rész
Vágólapra másolva!
Tizenhét éven át követték a nézők figyelemmel a csillagkútiak életét hétköznap esténként. Vicces, drámai és megható pillanatokban nem volt hiány a TV2 első fikciós napi sorozatában. Az utolsó, 4287. epizódot közösen nézik ma este a szereplők, az alkotók és a stáb, ezzel lezárul egy korszak. Arra emlékszik, hogy Michelle Wild is szerepelt a filmben ? És miért rúgták ki Damu Rolandot?
Vágólapra másolva!

1. A TV2 2005-ben döntött arról, hogy egy saját gyártású teleregény készítésébe kezd. Kezdetben nem nagyon nyilatkoztak a szériáról, csak annyit lehetett tudni, hogy hétköznaponként látható kórházsorozat lesz, amely a népszerű német sorozat, A klinika, valamint a Szomszédok örökségéből is merít. 2005 januárjában megjelentek a sorozat néhány fontosabb szereplőiről készült plakátok, de ekkor még nem lehetett tudni, hogy ezek tulajdonképpen mit reklámoznak.

Jóban Rosszban, első rész tv2

2. A Jóban Rosszban állandó stábbal dolgozott, a 2005-ös induláskor tizenhét (más forrás szerint tizenkilenc) főbb szereplővel, tíz állandó statisztával és több, változó háttérszereplővel (betegek, rokonok, üzlettársak).

3. Fél éve folytak az előkészületek, mire a sajtó megnézhette a díszleteket. "Itt hét hónapja még bokáig gázoltak a gépzsírban" - momndta akkor egy stábtag. A csarnok korrekt stúdióvá alakult, kórteremmel, igazgatói irodával, előtérrel, recepcióval, műtővel, büfével. Utóbbiban kapható volt az Angelika ásványvíz, City kóla, Anna csoki, Pikkpakk narancs, Herceg sör és Foci csoki - a sorozat saját termékei.

Jóban Rosszban, első rész tv2

4. Brinkmann professzor és Udo nem jött el, helyettük volt az első résztől Pongrácz Péter (Gazdag Tibor alakította), felesége, Ekler Laura (Kerekes Viktória), vagy éppen Nemes Lenke, Csillagkút polgármestere (Vándor Éva). A sorozat egy Budapesthez közeli fiktív helységben, Csillagkúton játszódott.

5. Induláskor az este hétórás kezdést választották. Ezzel a Jóban Rosszban bekerült egy hírműsor (Tények) és egy magazin (Aktív) közé. Az Origo kérdésére a start előtt elmondták, hogy nem olcsó produkció, 1,5 milliárd forint körüli a költségvetés, amiben persze benne van a napi epizódok költsége is (ez 2005-ben volt, mások voltak számok, a fizetések is).

Jóban Rosszban, első rész tv2

6. A színészek egy része gyakran szembesült - a szappanopera műfajra vonatkozó - negatív kritikával, aggódtak értük, holott még nem is indult el a sorozat. A lekicsinylő, lenéző szavak bántottá őket (főleg a színházi színészeket), így igazi támadás híján is védekezőre vették. "Ha sok film készülne itthon, és a színészeknek lenne elég munkájuk, akkor el lehetne dönteni, hogy a színész akar-e tévés szappanoperában játszani. Most ellenben örülni kell minden munkának" - mesélték az Origónak a szereplők.

7. A sorozat bevezető epizódjában feltüntetett sorrendben ők tűntek fel: dr. Pongrácz Péter (Gazdag Tibor), Ekler Laura (Kerekes Viktória), Pongrácz Barbara (Mészáros Kitty), dr. Pongrácz Réka (Létay Dóra), Vidovszky Nándor (Sághy Tamás), dr. Zólyom Iván (Lengyel Tamás), dr. Székács Irén (Siménfalvy Ágota), Bóta Judit (Szorcsik Viktória), Molnár Csaba (Peller Károly), Káldor Margit (Brózik Klára), Juhász-Nagy Rozália (Várdai Anikó), Várnagy Előd (Damu Roland), Hadházi Villő (Gáspár Imola), Nemes Lenke (Vándor Éva), Nemes Viola (Fridel Fruzsina), Nemes Dávid (Előd Álmos), dr. Nemes Viktor (Jánosi Dávid), Zimányi Elvira (Juhász Adrienn), Vadász Jolán (Demjén Gyöngyvér) és Galambos Gyöngyi (Madár Veronika).

8. Novák Henriettet úgy nézték pár hónappal később, mintha földönkívül lenne. "A legidegesítőbb abban, hogy ismert vagyok, az, amikor a fiúk a sorozat címdalát éneklik vagy fütyörészik előttem az utcán. És gyakran úgy bámulnak, mintha E.T. lennék" - magyarázta. A figura amúgy nem volt valami rokonszennves: "Linda karaktere ellentétben áll az én személyiségemmel, de nagyon szeretem. Szeretném bemutatni azt, hogy milyenek azok a lányok, akik így élnek, kihasználva a férfiakat, kihasználva adottságaikat. Élvezem a szerepem, de ugyanakkor nagyon megerőltető."

Vad Kati, az egykori Michelle Wild, Jóban Rosszban tv2

9. A leghíresebb magyar pornós, Vad Kati, azaz Michelle Wild is rendes, ruhás szerepet kapott. "Tök jó a büfé, légkondicionált az öltöző, az Elvira nővérrel jövök ki legjobban, és a valóságban sokkal kisebb vagyok, széltében is, hosszában is" - mondta. Castingon nem járt: "Egyszer csak felhívtak, hogy elvállalnám-e a szerepet. Sokáig tanakodtunk rajta, végül nem bántam meg.

és úgyszintén kíváncsi rám. Nagyon jó kis csapat, jól érzem magam köztük. Néha korán kelünk, az kicsit fáj, de azért sokat bohóckodunk. Öt kellékes van, ők mindig megcsinálják a maguk vicceit, mindenkire van valami poénjuk."

10. A Bóta Juditot alakító Szorcsik Viktóriával a képzeletbeli település fiktív kocsmájának díszletei közt beszélgetünk anno, a szigorú főnővért alakító színésznő egy háromfordulós castingon vett részt nyár elején, így került be a sorozatba. "A Vidám Színpadnál dolgoztam akkor, a hirdetőtáblán láttam a felhívást, így jelentkeztem, beadván az önéletrajzot, fotót.

direkt erre a szigorú, pattogós főnővéri szerepre kerestek embert" - meséli. Van hasonlóság a karakter és a valós személyiség közt: mindkettő szereti, ha helyükön vannak a dolgok, munkában mindkettő precíz, ebben nem ismernek pardont. "Mérlegként amúgy szeretek a művészetekkel foglalkozni, és szeretek középpontban lenni. Judit keményebb nő nálam, ő keresi az alkalmat, hogy az ápolókat irányítsa" - tette hozzá.

Lapozzon, jönnek még érdekességek!