Már betegségnek tekintik a normális nemi szerepeket?

Vágólapra másolva!
Az elmúlt években hazánkban is viták övezik a gender-ideológiát, amely napjainkban a német társadalom minden területét áthatja, legyen szó az állami, az egyházi vagy éppen a vállalati szféráról. Az átalakulás egyik kritikusa Birgit Kelle német írónő, akinek 2022 márciusában jelent meg első magyar nyelvű könyve az MCC Press gondozásában Genderkomédia – Hogyan akar egy abszurd ideológia uralkodni a mindennapjainkon címmel.
Vágólapra másolva!

Gondolkodott ma már a nemén? Gender-esélyegyenlőség, a nemek sokfélesége – mindenki erről beszél.

Esélyegyenlőségi megbízottak, egyházak, vállalkozások, hivatalok – mindenki tud a témáról. Genderesítjük a játszótereket, a közlekedési lámpákat, a vécéket, a tanmeneteket, a nyelvet, sőt még a Bibliát is. Egyre több polgárnak lassan kezd derengeni, hogy mindennek kétes haszna és értelme van, az adóforintokat viszont rendíthetetlenül fölemészti. Az egyetlen pozitívuma: ritkán ilyen szórakoztató egy világjobbító szándékkal föllépő ideológia! Ezért megérdemli a genderőrület, hogy annak tekintsük, ami: egy nagy komédiának. Függönyt fel!

Birgit Kelle szerint hónapokon át küzdött a könyv címéért, mert sok kiadó tiltakozott ellene. Úgy látja: manapság a nemi szerepeket a fejük tetejére állították.

Másfél évtizede azt magyarázzák minden férfinak, hogy a férfias viselkedésük toxikus, elnyomó. A fiúk viselkedését elítélik az iskolákban, egy veszekedős fiúnak már el kell számolnia viselkedésével az iskolában, mert hogy viselkedése szerintük toxikus. A válságok idején megmutatkozik, hogy a férfiak erősebb nemként védik az országukat, a családjukat. Elvileg volna egy természetes rend, amit már senki sem vitat. Ez a magától értetődő dolog Németországban nem áll fenn, mert Kelle szerint egy „puhány férfinemzedéket neveltünk fel".

Forrás: MCC Press

Az egész angolszász világ előre tört ebben a témában, érdemes megnézni, mit csinálnak, hiszen Európa még csak tervez eljutni erre a szintre. Ott végigvitték a gender-eszmét, ott az ember maga határozza meg a saját nemét: besétál egy hivatalba, és átíratja az igazolványát. Logikus tehát, hogy egy nap az összes férfi kinevezheti magát nőnek, és fordítva. Kelle szerint egyes helyeken a szexuális bűncselekmények miatt elítéltek is nevezhetik magukat nőnek, és így erőszakolhatják a többi női rabot, majd tetteiket női erőszaktevésként rögzítik – a nők így válnak papíron egyre erőszakosabbá.

Birgit Kelle író, újságíró 1975-ben született Erdélyben, 1984 óta német állampolgár. Rendszeresen publikál németországi, svájci és osztrák sajtóorgánumokban a feminizmus, a genderkritika és az anyaság témakörében. Olyan német nyelvű bestsellerek szerzője, mint a Dann mach doch die Bluse zu [Gombold csak be a blúzodat!], a Muttertier [Anyaállat], a Noch Normal? – Das lässt sich gendern! [Még normális? Genderelhető!] és a CAMINO. Saját kötetei mellett számos más, család- és genderpolitikai témájú könyvben közreműködött.

Kelle a németországi Kereszténydemokrata Unió (CDU) tagja, rendszeresen felkérik, hogy szakértőként vegyen részt pódiumbeszélgetéseken és parlamenti bizottsági meghallgatásokon. Négy gyermek édesanyja és a Frau 2000plus e.V. női nonprofit szervezet elnöke, amely azért dolgozik, hogy a társadalom tiszteletben tartsa az anyaságot és az élet méltóságát. Az MCC meghívására Magyarországon is több alkalommal tartott előadást.