Egy ukrán férfi nyakon szúrt egy másikat, mert orosznak hitte

new york nypd usa rendőrség rendőrautó
Vágólapra másolva!
Egy feldühödött ukrán férfi nyakon szúrt egy másik embert egy brooklyni bárban, mert oroszul beszélt. Később azonban kiderült, hogy a megtámadott férfi is ukrán volt. A new yorki rendőrség gyűlölet-bűncselekmény miatt indított nyomozást az ügyben - számolt be az esetről a New York Post.
Vágólapra másolva!

Andrij Meleskov Észak-Ukrajnában született és nevelkedett, később költözött csak az Egyesült Államokba. Múlthét hétfőn egy brooklyni bárban ünnepelte egyik barátja születésnapját, amikor a 31 éves Oleg Sojma leült az asztalukhoz, és elkezdte sértegetni őt és a társaságot.

A kötekedő ukrán férfi ezt követően azzal vádolta Meleskovot, hogy orosznak néz ki, ő pedig hiába bizonygatta, hogy ukrán. A társalgás eddig a pontig orosz nyelven zajlott, hiszen az ukránok többsége a hétköznapokban az orosz nyelvet használja, nem pedig az ukránt.

A társaság viszont a feldühödött férfi megnyugtatásának érdekében átváltott ukrán nyelvre, de ez sem volt elegendő bizonyíték. Oleg arra kérte az asztalnál ülőket, hogy különböző orosz szavakat fordítsanak le neki ukránra.

Majd azt akarta, hogy egy, az orosz anyanyelvűek számára kifejezetten nehezen kimondható szót mondjanak ki.

A társaság ekkor úgy döntött, hogy a konfrontáció helyett inkább fizet és távozik a bárból, a férfi azonban erre egyre dühösebb lett, felkapott két sörösüveget, eltörte őket, majd kijelentette:

A feldühödött férfi ezt követően a társaságra támadott, az egyiket közülük pedig nyakon szúrta az éles üveggel. Meleskov szerencséjére túlélte az esetet, 17 öltéssel kellett összevarrni a nyakát, a new yorki rendőrség pedig gyűlölet-bűncselekmény miatt indított eljárást az ügyben.

Címlapi képünk illusztráció