Hadházy máris bekönyörögné magát a Parlamentbe

Hadházy Ákos
Budapest, 2016. december 13. Hadházy Ákos, az LMP képviselője az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. december 13-án. MTI Fotó: Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Hadházy Ákos botránypolitizálása újabb fordulatot vett szerdán, amikor kiderült: mégis szeretné letenni a képviselői esküt. A jelek szerint azonban a parlamenti munkában továbbra sem szeretne részt venni, ez pedig azt jelenti, hogy arra készül, amire az előző ciklusban: milliókat venne fel havonta, munka nélkül. 
Vágólapra másolva!

Hadházy Ákos Zuglóban jutott parlamenti mandátumhoz április 3-án. Eleinte azt követelte a hozzá hasonlóan parlamentbe jutott baloldali képviselőktől, hogy ne vegyék fel mandátumaikat, majd pedig – miután mégis felvették – azt akarta, hogy ne tegyék le az esküt és ne vegyenek részt az országgyűlés munkájában.

A Momentum – melynek színeiben indult a választáson – mindenben szembement Hadházy Ákossal, sőt, végül a frakcióba sem vették be őt.

Hadházy egyedüliként nem vett részt a Parlament alakuló ülésén, ehelyett „alternatív” esküt tett egy baranyai kistelepülés határában.

Azonban, mint szerdán kiderült,

a magát harcos ellenzékinek mutató képviselő végül mégiscsak szeretné letenni a képviselői esküt.

Ez ugyanis az egyik feltétele annak, hogy felvehesse a képviselői fizetést, valamint azokat a juttatásokat, amikből egyébként sok milliónyit igényelt az előző ciklusban is – mint kiderült, puszta botránypolitizálással „dolgozott meg” érte, érdemi képviselői munkát nem nagyon végzett. (Az elmúlt egy évben mindössze 2 alkalommal vett részt a Tisztelt Ház ülésén.)

Hadházy Ákos független parlamenti képviselőként ül a páholyban – szokásához híven, szemlátomást passzívan – az Országgyűlés működését és a képviselők jogállását érintő egyes törvények módosításáról szóló törvényjavaslat vitájában, az Országgyűlés plenáris ülésén 2019. november 20-án. Forrás: MTI/Illyés Tibor

Hadházy Ákos, aki kollaboránsnak nevezte azokat a baloldali pártokat,

már jelezte is a Ház vezetésének, hogy mégis le kívánja tenni az esküt.

Az ATV kérdésére ezt ő maga is megerősítette. Azt is elárulta, hogy az eskü letételével kapcsolatban még nem kapott időpontot.

Egy biztos, ha megteszi, az átlátszó hátraarc lesz, azt jelenti: az általa hirdetett „harcos ellenállásnál” sokkal fontosabb a képviselői tiszteletdíj és a képviselői munkával összefüggő egyéb juttatások - munka nélkül.