Nemzeti gyász miatt félbeszakítottak egy nemzetközi párbajtőr versenyt

Vuhszi, 2018. július 22. Kun Anna (j) és az olasz Maria Navarria a vívó világbajnokság női párbajtőr versenyében a kínai Vuhsziben 2018. július 22-én. (MTI/EPA/Aleksandar Plavevski)
Vágólapra másolva!
Félbeszakadt a magyarok részvételével zajlott fudzserjai női párbajtőr világkupaverseny, miután az államfő, Kalifa bin Zájid Ál Nahaján pénteki halála miatt 40 napos gyászt hirdettek az Egyesült Arab Emírségekben, a minisztériumokban és a magánszektorban pedig háromnapos munkaszünetet rendeltek el.

A viadalt a pénteki selejtezők után szakították félbe.

"A nemzeti gyász miatt megállt az élet, a szervezők a verseny felfüggesztése mellett döntöttek. Most mindenki azon tanakodik, hogy átírja-e a repülőjegyét, elvégre vasárnap csapatversenyt is rendeztek volna. Szocsi után már másodszor járunk így" - mondta a magyar szövetség honlapjának Somfai Péter, a válogatott vezetőedzője arra utalva, hogy a szocsi vk-verseny az ukrán-orosz háború kitörésekor szakadt félbe az egyéni főtábla napján.

Fudzsejrában a kiemelt Kun Anna mellett Muhari Eszter és Nagy Kinga is felkerült a 64-es főtáblára, de ennek már nincs jelentősége.