Többen ugrálni kezdtek egy mexikói függőhídon, aztán a híd leszakadt - fotó

Mexikó
Vágólapra másolva!
Leszakadt egy függőhíd a mexikói Cuernavacában; a balesetben legalább tizennégyen megsérültek, köztük a város polgármestere - írta közleményében a városvezetés.
Vágólapra másolva!

A baleset helyi idő szerint kedden történt a közép-mexikói Morelos állam székhelyén.
José Luis Urióstegui polgármester és felesége, valamint mintegy további húsz ember épp átkelt a gyaloghídon egy patakmeder fölött, amikor a fadeszkák elváltak a híd fém tartószerkezetétől.

Többen körülbelül két-három métert zuhantak a köves patakmederbe.

A függőhidat egy túraútvonal megnyitásának keretében adták át újra a közönségnek.

A sérültek között vannak helyi politikusok és tisztségviselők, illetve legalább egy újságíró. Közülük néhányan csonttörést szenvedtek, de senki sincs életveszélyben. A sérülteket közeli kórházakba szállították.

A baleset oka vélhetőleg az volt, hogy túl sokan tartózkodtak a függőhídon, amely nem bírta el a terhelést. A polgármester - aki könnyű sérüléseket szerzett - később elmondta:

a híd azután szakadt le, hogy többen ugrálni kezdtek rajta.

Morelos állam kormánya szerint a függőhíd nem szerepelt a folyóparti sétány kiépítését és felújítását célzó projektben, amelynek munkálatai 2021-ben kezdődtek. A gyaloghíd valószínűleg már korábban is megvolt.

Cuernavaca természeti kincsei miatt közkedvelt hétvégi kirándulóhely. A függőhíd az egyik útvonal része volt. A város robbanásszerű fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, de nem vigyáztak a vizek tisztaságára. A folyóparti sétány kiépítésével a városvezetés szeretné növelni a térség vonzerejét.