Felkerült az FBI toplistájára a kriptokirálynő

ruja ignatova
Elfelejtette jutalékkal együtt visszaadni a befektetők 500 millió dollárját Ruja Ignatova
Vágólapra másolva!
Mai árfolyamon olyan 193 millliárd forinttal vált köddé a bolgár Ruja Ignatova.
Vágólapra másolva!

Enyhén szólva is kétes dicsőség érte a többek közt „CryptoQueen" néven emlegetett Ruja Ignatovát, az Europol után az FBI is feltette a TOP10 legkeresettebb bűnözőt tartalmazó listájára. A Bulgáriában született, németül és angolul is remekül beszélő nő a becenevéből sejthetően a kriptovalutás üzletben utazott, bár a OneCoin nevű fizetőeszköze technikailag nem volt kriptovaluta.

Elfelejtette jutalékkal együtt visszaadni a befektetők 500 millió dollárját Forrás: FBI

A nő meglehetősen korán értesült a kriptovalutákról, a koncepcióban rejlő csalási lehetőséget gyorsan meglátva pedig létrehozta a OneCoint, amelyet multi-level marketing (MLM) keretében értékesített. Gyakorlatilag egy piramisjátékos csalásról volt szó, először ő maga vett rá másokat a OneCoinba való befektetésre, majd azok jutalékért cserébe beszervezték a következő szinten lévő befektetőket, és így tovább. Mindeközben Ignatova azzal kábított mindenkit, hogy bármelyik pillanatban elindulhat a pénzváltó, amellyel visszaválthatják klasszikus pénznemekre a OneCoinban tárolt befektetésüket.

Ez végül sejthetően nem történt meg, Ignatovát utoljára egy Görögországba induló repülőre látták felszállni még 2017 őszén, azóta semmiféle hír sincs felőle. Ha minden igaz, akkor legalább 500 millió dollár kicsalt pénzzel veszett nyoma, mai árfolyamon durván 193 milliárd forintról beszélünk.

Az FBI szerint Ignatova fegyveres őrökkel védheti magát, plasztikai műtétekkel próbálhatta megváltoztatni a megjelenését, és prémium minőségű hamis iratokkal rendelkezhet. A nyomozóiroda 100 ezer dollár nyomravezetői díjat ajánlott fel a kézre kerítésében segítőknek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!