Gyurcsány botrányos embereivel büszkélkedik

VARJU László; GYURCSÁNY Ferenc; MOLNÁR Csaba; DOBREV Klára Közéleti személyiség foglalkozása politikus SZEMÉLY
Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke, volt miniszterelnök (b3) és felesége, Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Demokratikus Koalíció (DK) X. tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2020. március 1-jén. Mellettük balról Varju László, a DK országgyűlési képviselője, jobbról Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke, európai parlamenti delegációvezetője.
Vágólapra másolva!
Nem csak az ellenzéki oldalon, hanem beleértve a Fideszt is, olyan intellektuális, politikai, emberi minőséget, színvonalat képviselnek, ami kiemeli őket a hazai politikai mezőnyből - így minősítette Gyurcsány Ferenc azokat a DK-s politikusokat, akikkel közösen egyeztetett és minderről galériát tett ki a közösségi oldalára. Az Origo utánanézett annak, hogy kik is ezek a politikai, emberi és intellektuális magasságot képviselő figurák. Tény, hogy a rengeteg általuk okozott botrány mellett a Gyurcsány-klánhoz való feltétlenül hűségük az, amiben tényleg kiemelkednek a hazai politikusi mezőnyből. 
Vágólapra másolva!

olvasható Gyurcsány Ferenc, bukott kormányfő azon bejegyzésében, ahol képeket osztott meg a DK vezető politikusairól. De nézzük kik is valójában ezek a figurák?

Gyurcsány nagyon dícsérte az embereit, ezzel pedig a baloldali szövetségeseit is lehúzta Forrás: Gyurcsány Ferenc/Facebook

Gyurcsány legfőbb bizalmasa

A képeken többször is feltűnik Monlár Csaba, jelenleg EP-képviselő.

Molnár legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy évi 3 millió forintba kerülő brüsszeli katolikus magániskolába íratta be gyerekét,miközben a magyar oktatáson siránkozott. Mindezek mellett természetesen EP-képviselőként folyamatosan Magyarország ellen dolgozik.

jellemezte a kormányfő által a közlekedési miniszteri posztra felkért Molnár Csabát a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés fideszes elnöke, Szakács Imre még 2008 végén. Molnár az egyik alelnöke volt az MSZP Magyar Progresszív Társaság Platformjának, amelynek elnöke Ficsor Ádám, 2008 februárja óta volt Gyurcsány kabinetfőnöke, másik alelnöke pedig Oláh Lajos, a párt Hajdú-Bihar megyei elnöke, környezetvédelmi államtitkára volt. A platform 2007-es nyári alakuló ülésén a bukott pártelnök-miniszterelnök így méltatta a csapatot: "Barátaim! Mint egy falat kenyérre, akkora szükség van rátok! Rátok, akik hisznek."

Molnár Csaba évtizedek óta szolgálja a Gyurcsány-klánt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Molnár pártbéli karrierje akkor lódult meg látványosan, amikor Gyurcsányt 2004 februárjában az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnökévé választották.

Mivel az akkori sportminiszter csak időnként tudott megjelenni a megyében, ezért ügyvezető alelnökként Molnárra, az akkor 28 éves ügyvédjelöltre bízta a mindennapi munkát.

Gyurcsány nem sokkal később miniszterelnök lett, és javaslata alapján Molnárt 2005 elején az MSZP legfiatalabb megyei elnökévé választották.

Molnárnak képviselővé választásáig csak pártbéli tisztsége volt, ezért Balogh József, Győr volt polgármestere 2005-től maga mellé vette tanácsadónak a városházára, "hogy belelásson a közigazgatási ügyekbe". Ebből utóbb kisebb vita támadt Győrben. Molnár határozott idejű szerződése 2006 október végéig szólt, a helyi Fidesz pedig azért támadta, mert bár májustól parlamenti képviselő lett, továbbra is felvette havi 303 ezer forintos fizetését.

Már 2008 végén többen arról beszéltek, hogy

Molnár teljesen elkötelezte magát Gyurcsány mellett, így a személyes politikai pályája teljes egészében attól függ, mi lesz a kormányfő sorsa.

"Ha ennek a rezsimnek vége", egy bukott miniszterelnök bizalmas minisztere lesz - mondta Molnár párttársa.

Molnár 2010-ben az MSZP listájáról szerzett mandátumot. 2014 óta pedig a Gyurcsány-párt EP-képviselője.

Kálmán Olga, a bukott tévés

A képeken szerepel, a bukott tévés műsorvezető, Kálmán Olga is. A legfrissebb hír róla az volt, hogy trükközött a vagyonnyilatkozatával, valanmint hogy kvalifikáltnak nehezen hívható, adásrendező férjét megpróbálták benyomni a ferencvárosi médiacég élére. Mielőtt Kálmán Olga 2022 tavaszán országgyűlési képviselő lett volna, 2019 óta a Főpolgármesteri Hivatalban volt Gy. Németh Erzsébet tanácsadója horribilis pénzért.

Kálmán Olga végzettségét tekintve általános iskolai tanár. A pályafutásával többször foglalkoztunk, ebből idézük. A közszolgálati médiánál kezdett, majd 2003-ban került az ATV-hez. Ezekben az években a balliberális kormányok egyik leghűségesebb propagandistája volt. Az akkor még kormánypárti balos politikusoknak hízelgett, míg az akkori ellenzéki (jobboldali) politikusokkal szemtelenkedni próbált.

Az igaz fordulat Kálmán Olga életében 2016 decemberében jött el, amikor bejelentette távozását az ATV-től, és Simicska Lajos jobbikos tévéjébe igazolt. Itt pedig álljunk meg egy pillanatra.

KÁLMÁN OLGA AZ ATV KARÁCSONYI PARTIJA UTÁN MONDOTT FEL, ÉS MINT KIDERÜLT, AZ AKKOR ELLENZÉKI, ELSŐSORBAN JOBBIKOS HÍR TV-HEZ SZERZŐDÖTT. KÁLMÁN OLGA 4 MILLIÓ FORINTÉRT VÁLLALTA, HOGY ATTÓL KEZDVE A JOBBIK PROPAGANDATÉVÉJÉBEN KELL DOLGOZNIA.

A Hír TV-ben sok embert felháborított Kálmán Olga mondhatni nevetségesen magas fizetése – és egyáltalán, az érkezése.

Kálmán Olga nézettsége alapján mindenképpen furcsa volt ekkora fizetés. Hiszen például Sas József vagy Hajdú Péter műsora is nézettebb és sikeresebb volt, mint az Egyenes Beszéd Kálmán Olgával. Amikor helyettese, Rónai Egon vezette, többen nézték.

Kálmán Olga mindig is Gyurcsány hű propagandistája volt Forrás: Facebook

Óriási bukás a jobbikos tévében

Miután Kálmán Olga elfoglalta helyét a jobbikos propagandatévében, egy percet sem adott a látszatra, és folytatta azt, amit már korábban elkezdett. Azonban ezt a nézők már nem nagyon preferálták, és 2017-es márciusi indulása után rögtön óriási bukás lett a műsora. Pedig mindent megtett a tévé, két hét után a kezdési időpontot is megváltoztatták, bízva abban, hogy így talán többen fogják nézni. De nem nézték, sőt.

2017-2018 FOLYAMÁN AZTÁN KIDERÜLT, HOGY KÁLMÁN OLGA MŰSORÁT ÁTLAGOSAN 47 500-AN NÉZTÉK, A VELE EGY IDŐBEN AZ ATV-N ADOTT, HASONLÓ TEMATIKÁJÚ RÓNAI EGON-MŰSORT PEDIG TÖBB MINT 100 000-EN NÉZTÉK, AZAZ LEGALÁBB KÉTSZER ANNYIAN. EZ SZÉGYENTELJES BUKÁS VOLT.

Gyurcsánynak és a Jobbiknak hízelgett mindig is, néha egyszerre

Kálmán Olgát 2018. augusztus 1-jén rúgták ki a Hír TV-től. Mindennek oka többmilliós fizetése és műsorának rekordgyenge nézettsége volt. Kálmán Olga egyébként szélsőséges ellenzéki elfogultsága miatt évek óta gúny tárgya az olvasók, nézők között. Ezek közül kiemelkedett, amikor 2018 márciusában a börtön falai közül egyből Kálmán Olga ölelő karjai közé vetette magát Czeglédy Csaba, Gyurcsány Ferenc ügyvédje. A Simicska-tévében elképesztő történetekkel állt elő a képviselőjelölt, de a végén már saját maga sem bírta követni a történeteit. Kálmán Olga persze mindezt hagyta, sőt, ha durvábban fogalmazunk, nyalta a sokmilliárdos csalással gyanúsított Gyurcsány-ügyvéd alfelét. Sápítozott, sajnálkozott, hízelgett. Nevetséges bohócszámot adtak elő, ők ketten.

Kálmán hírTV-s pályafutása 2018 augusztusában ért véget. Ezt követően még 2019. áprilisában is arról beszélt, hogy

Elárulom, miért nem fordult meg a fejemben, hogy pályázzak a főpolgármester-jelöltségre: mert nagyon komolyan gondolom a politikát. Mi is történne? Kampányban nyilván el kell mondani, milyen pocsék itt a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás és az oktatás. De ha netán megválasztanak, eltelik fél év, s megint ki kell állni. Akkor mit mondhatok? Hát továbbra is azt, hogy pocsék a köztisztaság, az úthálózat, a tömegközlekedés, az egészségügyi ellátás meg az oktatás.

Majd pedig elindult a baloldali főpolgármesteri-előválasztáson,de csúfosan leszerepelt Karácsonnnyal szemben.

Kórházbezárások és vakcinaellenesség

A képeken feltűnik Komáromi Zoltán is. Komáromi több tucat kórházat zárna be.A DK országgyűlési képviselője szerint a jelenlegi 164 helyett bőven elég lenne, ha kevesebb mint 90 kórház lenne Magyarországon. Komáromi arról is elhíresült, hogy hatezer forintos órabért, több százezer forintos megbízásokat kapott a baloldali vezetésű kerületektől.2020 végén volt olyan időszak, amikor Gyurcsány Ferenc egészségügyi szakpolitikusa csak a DK-s és momentumos polgármesterek jóvoltából milliós fizetést vihetett haza.

Komáromi Zoltán is alaposan beleállt az oltásellenes kampányba Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Komáromi azzal vált országosan ismert politikai szereplővé, hogy aktív szerepet vállalt a baloldal oltásellenes kampányában. "Én vitatkozom azzal, hogy bármilyen vakcina jobb, mint a betegség" - jelentette ki országos felháborodást kiváltva 2021. február végén egy élő televíziós műsorban. Megnyilvánulásából akkora botrány lett, hogy még a Magyar Orvosi Kamara (MOK) is etikai eljárást helyezett kilátásba ellene.

Emlékezetes, ekkoriban az ország teljes erejével küzdött a koronavírus ellen: semmi másra nem volt nagyobb szükség, mint az összefogásra, az egyetértésre és egymás támogatására. Komáromi azonban teljesen más utat választott:

A KEZDETEKTŐL FOGVA ERŐTELJESEN TÁMADTA AZ OLTÓANYAGOKAT, AMIVEL NAGYBAN RONCSOLTA A VAKCINÁKBA VETETT TÁRSADALMI BIZALMAT.

Nem véletlenül tette ezt, ugyanis Gyurcsány egészségügyi szakpolitikusaként szimplán követte a bukott kormányfő utasításait. Arra a kérdésre, hogy miért vállalt sok esetben szakmailag értelmezhetetlen szerepléseket ("a kínai vakcina kitolás az emberekkel"), a válasz a feltétlen párthűség.

Az árstopok és a benzinárcsökkentés ellensége

Gyurcsány hűséges emberei között láthatjuk Dávid Ferencet is. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének korábbi főtitkára arról várt hírhedté, hogy szerinte nyugodtan az egekbe lehet emelni a benzin árát, a magyarok úgyis kifizetik majd.

A Gyurcsány-párti politikus korábban arról beszélt, a nyár végéig - lépcsőzetesen és "osztott teherviseléssel" - ki kell vezetni az üzemanyagárstopot. A Gyurcsány-párti képviselő az ATV-ben azt is mondta, hogy mindenkit be kell vonni az osztozkodásba a terhek tekintetében.

Dávid Ferencnek nem tetszik az árstopok politikája Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Dávid Ferenc korábban az árstopokat is támadta. A balliberális politikus a Szeged Tv adásában azt hangoztatta, hogy nem szabadna benzin- és élelmiszerárstopot bevezetni, hanem inkább a lakosságnak kellene spórolnia.

– fogalmazott. Hozzátette: bár elfogadja, hogy a kormány védeni akarja az alapvető élelmiszerek árát, de szerinte előbb-utóbb azért mégiscsak abba az irányba kellene menni, hogy szokjuk meg azt, hogy visszaállunk a versenypiaci körülményekhez. Bizonyos termékekben – folytatta – takarékosabban, megfontoltabban kell költenünk, s most, hogy minden be van fagyasztva, akár az üzemanyagra gondolok, akár a rezsire, akár élelmiszerekre, ez egy picit, hadd mondjam, pazarláshoz is vezethet.

Dávid önmagával is erős ellentmondásba keveredett, amikor a következő mondatában már bagatellizálni kezdte a „hat" (valójában 11) alapvető élelmiszerre bevezetett ársapkát. Szerinte ezzel nem lehet mérsékelni az inflációt, mivel a fél tucat tétel esetében megállapított fix ár eltörpül ahhoz képest, hogy egyes élelmiszerláncok akár 100 ezerféle terméket kínálnak.

Offshore és sztriptízbár

Meglepő módon Gyurcsány képein feltűnt Földiné Rácz Judit is. Ő azzal került korábban a hírekbe, hogy sztriptízbárt is üzemeltet a hozzá köthető cég,amelynek tulajdonosi háttere miatt az előválasztási komédia fináléjában estek egymásnak a pártok. A sztriptízbárt egy bizonyos Alba Autómosó Kft. üzemelteti. A cég ügyvezetője egészen 2021. júniusig a DK helyi politikusa Ráczné Földi Judit volt. Dokumentumokkal igazolva azzal vádolták a képviselőjelöltet, hogy az Alba Autómosó Kft-ből júliusban szállt ki egy offshore helyszínre bejegyzett vállalkozás, amelynek a hivatalos szlovák nyilvántartás szerint ő a képviselője. A közgazdász végzettségű Ráczné Földi Judit 2013-ban csatlakozott a DK-hoz. 2015 óta önkormányzati képviselőként, valamint a székesfehérvári önkormányzat Gazdasági Szakbizottságának alelnökeként dolgozik, emellett helyet foglal pártja országos elnökségében is.

A kerítésbontó Niedermüller

Nem maradhatott ki a képekről Niedermüller Péter, erzsébetvárosi polgármester sem. Niedermüller már több botrányt okozott felháborító kijelentéseivel,miközben bőszen üldözi az autósokat. Mindezek mellett Niedermüller lebontaná a hazánkat védő kerítést is.

Nidermüller az is kiderült egyébként, hogy 100 milliós szerződést kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával.

A polgármester önéletrajzából kiderül, hogy a politikát megelőzően több itthoni és külföldi egyetemen is tanított etnográfiát és kulturális antropológiát, így például a Pécsi Tudományegyetemen, az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, vagy épp a berlini Humboldton is, ahonnan azonban dicstelenül kellett menekülnie.

Az Origo is megírta, hogy már a híres berlini Humboldt Egyetemen folytatott oktatói tevékenysége is megdöbbentő elemekkel volt tarkítva.

2004-BEN BETEGNEK HAZUDTA MAGÁT, MAJD ADÓSSÁGOKAT FELHALMOZVA, SZÓ NÉLKÜL HAGYTA EL A NÉMET FŐVÁROST, OKTATÓTÁRSAI MEGRÖKÖNYÖDÉSÉRE, AMELYNEK EGY LEVÉLBEN IS HANGOT ADTAK.

Az egyetem a körlevélben mindenkit figyelmeztetett, hogy Niedermüller egyrészt már nem tanít ott, másrészt tartozik oktatótársainak is.

Niedermüller botrányos kijelnetéseiről híresült el Forrás: MTI/Mohai Balázs

Több baloldali lapban is

PUBLIKÁLT, MINT PÉLDÁUL GYURCSÁNY ÉS AZ EGYKORI SZDSZ SZELLEMISÉGÉT MEGJELENÍTŐ, RADIKÁLIS BALOLDALI GALAMUSBAN.

Az etnográfiával kapcsolatos elképzeléséről sokat elárul, hogy a Humboldt Egyetemen többek közt a multikulturalizmus előnyeit tárgyaló kurzust, a vendégmunkásként vagy menedékkérőként Európába érkezőkkel foglalkozó kurzust, illetve a rasszizmus és a szegregáció kérdésével kapcsolatos kurzust tartott. A fenti témák sokat elárulnak Niedermüller elkötelezettségéről a Soros György-féle nyílt társadalom mellett.

Niedermüller első házasságából két gyermeke született: Niedermüller Anna és ifj. Niedermüller Péter. Lánya a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor felesége lett, a fia felesége pedig a korábban szintén SZDSZ-es fővárosi frakcióvezető, John Emese.

Nem sokkal a beiktatása után az újdonsült polgármester már botrányt is okozott. 2020. január 23-án az ATV Start című reggeli műsorában azt mondta:

A Fidesz erzsébetvárosi szervezete Niedermüller keresztényellenes gyalázkodása miatt tüntetést rendezett, több ezer fő részvételével.

Teljesen lejáratta magát Vágó István

És végül ne felejtkezzünk el a bukott kvízmesterről, Vágó Istvánról sem. A Gyurcsány-család egyik leghűségesebb hívetöbb botrányt is okozott az elmúlt években. Nem meglepő módon az oltásellenes kampány egyik élharcosa volt. Gyakorlatilag egy álhírgyárat működtetett a saját közösségi oldalán, ahol szinte óránként pakolta ki a nagyobbnál nagyobb hazugságokat a keleti vakcinákról.

2020-ban Vágó István egy fotóval emlékezett meg Friedrich Engels kommunista társadalomtudós születésének kétszázadik évfordulójáról.Gyurcsány Ferenc bizalmasa azonban nem állt meg ezen a ponton, hanem bemutatott egy újabb fényképet is, amelyen Joszif Visszarionovics Sztálin, a véreskezű kommunista diktátor szobrával pózolt. Mint ismert, az embertelen ideológia következtében több tízmillióan haltak meg.

Vágó István, a bukott kvízmester a Gyurcsány-család egyik leghűségesebb agitátora Forrás: MTI/Kallos Bea

Vágó azzal is teljesen lejáratta magát, hogy korábban fotókat tett ki Facebook-oldalára a rozsdásodó felújított orosz metrókocsikról, azt állítva, hogy ő maga a BKV Vasúti Járműjavító Kft. felügyelőbizottságának másik két tagjával felkereste a rozsdás metrókocsikat. „A látvány szívszorító" – írja Vágó, ám a Blikk BKV-s dolgozóktól úgy tudja, hogy a gyurcsányista politikus – bármennyire is szeretné azt a látszatot kelteni – nem járt abban a műhelyben, ahol szétszerelték az új orosz metrót.

Vágó saját magát buktatta le a felügyelőbizottsági tagtársaival készült közös fotóval. A kép, amelyen két társával van, az Örs vezér téri járműjavító bejáratánál készült.

VAN BENNE VALAMI, CSAK ÉPP OROSZ METRÓ NINCS. AZ ÖRSÖN UGYANIS AZ ALSTOMOKAT TÁROLJÁK, A 3-ASON JÁRÓ OROSZ METRÓK EGYIK ROZSDÁS PADLÓJÚ PÉLDÁNYÁT A KŐÉR UTCAI TELEPEN SZERELTÉK SZÉT.

Utóbbi a BKV üzeme, ott pedig Vágó nem felügyelőbizottsági tag, így oda nincs bejárása.

A Blikk akkor elérte az egykori "kívzprofesszort", Vágó Istvánt, aki a kérdéseket személyes támadásnak vette. Vágó Istvánt, a Gyurcsány-párt politikusát Karácsony Gergelyék tették a BKV járműjavító felügyelő-bizottságába.