Itt van Putyin és új szövetségesének üzenete a világnak

politics Horizontal
In this photograph taken on August 15, 2022 Russia's President Vladimir Putin addresses attendees of the Tavrida.ART festival via a video link at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow. (Photo by Pavel Byrkin / Sputnik / AFP) / *Editor's note : this image is distributed by Russian state owned agency Sputnik.*
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin telefonon egyeztetett az örmény miniszterelnökkel, Nikola Pasinjánnal, akit biztosított arról, hogy Oroszország továbbra is elkötelezett a karabahi megállapodás mellett - számolt be róla a Kreml.
Vágólapra másolva!

A megbeszélés az örmény fél kezdeményezésére jött létre, az orosz elnök és az örmény miniszterelnök pedig a karabahi helyzet mellett a régióban jelen lévő orosz békefenntartók feladatát is megvitatta.

Putyin biztosította Pasinjánt arról, hogy Oroszország fontosnak tartja az egyezmény betartását, és továbbra is elkötelezett a béke biztosításában.

Mint ismert, Örményország, Azerbajdzsán és Oroszország a béke érdekében háromoldalú egyezményt írtak alá, melynek szerves része az orosz békefenntartók alkalmazása, akik a konfliktus újbóli fellángolását hivatottak megakadályozni és biztosítják a stabilitást. Percről percre közvetítésünk a háborúról itt követhető.