Teherautó hajtott emberek közé Brüsszelben, többen megsérültek - videó

BRAND, BRANDWEER, POMPIERS, INCENDIE, Horizontal
ATTENTION EDITORS - HAND OUT PICTURES - EDITORIAL USE ONLY - MANDATORY CREDIT BRUSSELS FIRE BRIGADE Hand out pictures released on Friday 26 August 2022, by the Brussels Fire Brigade shows a lot of rescue evhicles on the place of an incident, a van rammed into a terrace in the city center of Brussels, in the Nieuwstraat - Rue Neuve area, Friday 26 August 2022. The cause of the incident is unknown, rescue services and police are presents. HAND OUT BRUSSELS FIRE BRIGADE (Photo by HAND OUT BRUSSELS FIRE BRIGADE / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Egy kisteherautó hajtott egy étterem teraszán ülő emberek közé Brüsszel belvárosában - írja a Le Soir.
Vágólapra másolva!

Az oldal azt írja, hogy a teherautó péntek délután 13 órakor hajtott az étterem teraszára a Saint-Michel utcában. Ez az utca a Rue Neuve-ra merőleges, ez a belga főváros bevásárlóutcája.

A lap úgy tudja, hogy a sofőr a becsapódást követően elmenekült a helyszínről, őt a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A furgont később a Méridien úton találták meg.

Rendőrök állnak a Saint-Michel utca lezárt szakaszán. Forrás: MTI/AP/Sylvain Plazy

Az incidensben hatan megsérültek, egyikük állapota sem súlyos, kórházba sem szállították őket.

A hatóságok a környéket lekerítették, a helyszínen van Philippe Close, Brüsszel polgármestere.

Brüsszel, 2022. augusztus 26. Rendőrök állnak a Saint-Michel utca lezárt szakaszán, ahol egy belvárosi kávéház teraszába rohant egy furgon Brüsszelben 2022. augusztus 26-án. Az incidensben hat ember könnyebben megsérült, a sofőr elhajtott, maajd a járművét a szomszédos utcában hátrahagyva elmenekült. MTI/AP/Sylvain Plazy Forrás: MTI/AP/Sylvain Plazy

Helyszíni beszámolók szerint a furgon nagy sebességgel hajtott a teraszra, mielőtt ez megtörtént, a jármű megfordult az utcában, majd gyorsítva hajtott az asztalok közé.

Mentők, tűzoltók és rendőrök a gázolás helyszínén Brüsszelben Forrás: Belga via AFP/Hand Out Brussels Fire Brigade

Az elkövető beazonosítása jelenleg folyamatban, de a hatóságok optimisták, mert több kamera felvétele is rendelkezésre áll. A rendőrség helikopterrel is keresi a sofőrt, akinek a személyazonossága és indítéka is egyelőre ismeretlen.