Ezeken a helyeken lesznek átfogó adóellenőrzések

NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelület, NAV ADÓ, Adó, pénz, bevétel, e-bevallás, ügyfélkapu, ügyfél, bevallás,
NAV Nemzeti Adó- és Vámhivatal online kezelőfelülete 2016.08.23.
Vágólapra másolva!
Az ADÓtraffipax legfrissebb bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a 42. héten. A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.
Vágólapra másolva!

Dél-Budapest

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai folyamatosan ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át.

Szeptember 16. és november 13. között a budapesti piacokon, közterületeken értékesítőket ellenőrzik.

Emellett október 17. és 23. között Budapesten a pékségekben, péküzemekben hajtanak végre ellenőrzéseket.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

Bács-Kiskun megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai az alábbi helyszíneken és időpontokban ellenőrzik a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek használatának szabályszerűségét és az alkalmazottak bejelentését:

  • október 18-20. (kedd-csütörtök) Kiskőrös,
  • október 20. (csütörtök) Miske, Dusnok, Fajsz.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai október 17. és 23. között

  • hétfőn Pécsett, az Árkád ruhaüzleteiben,
  • kedden Mohácson, a barkácsboltokban,
  • pénteken pedig Pécsett, a gyógyszertárakban ellenőriznek.

Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését, és a foglalkoztatás egyéb szabályainak a betartását ellenőrzik.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A NAV Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 18. és 20. között a pékségekben ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csongrád-Csanád megye

A NAV Csongrád-Csanád Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai október 18. és 20. között a megyében található pékségeket ellenőrzik.

Az ellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Fejér megye

A NAV Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 17. és 21. között a távol-keleti termékeket árusítóknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, az áruk eredetét és az alkalmazottak bejelentését.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 17-én a megyei építkezéseken ellenőrzik a szabályszerű foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai októberben a koszorút, virágot, mécsest forgalmazó megyei vállalkozásoknál ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 42. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 17. (hétfő) Szolnok és környéke,
  • október 18. (kedd) Jászberény és környéke,
  • október 19. (szerda) Törökszentmiklós és környéke,
  • október 20. (csütörtök) Kunszentmárton és környéke,
  • október 21. (péntek) Újszász és környéke.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, az alkalmazottak bejelentését.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Illusztráció Fotó: Szabó Gábor - Origo

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága október 17. és 21. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • október 17. (hétfő) Rétsági járás,
  • október 18. (kedd) Salgótarjáni járás,
  • október 19. (szerda) Balassagyarmati járás,
  • október 20. (csütörtök) Pásztói járás,
  • október 21. (péntek) Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kávézókban és cukrászdákban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Fentieken túl az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb területein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A NAV Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai szeptember 12. és október 23. között a piacokon, vásárcsarnokokban, kitelepüléseken ellenőriznek.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 17. és 28. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

  • október 17. - Iregszemcse
  • október 18. - Nagymányok
  • október 19. - Szedres, Kölesd
  • október 20. - Dombóvár
  • október 21. - Paks

Zala megye

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai október 14. és november 1. között a koszorút, virágot és mécsest árusítókat ellenőrzik.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.